Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Bahar Bayramı’nın hem Çin’e hem dünyaya ait olduğunu söyledi.

Mao Ning, olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, 22 Aralık’ta Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda alınan Bahar Bayramı’nın BM’de resmi tatil olarak kabul edilmesine ilişkin kararı değerlendirdi.

Mao, Bahar Bayramı'nın Çin kültüründe derin kökleri olan en önemli bir geleneksel bayram olduğunu ve tüm aile üyelerinin bir araya gelerek yeni yılı kutladığı bir şenlik olduğunu belirtti.

Bahar Bayramı’nın hem Çin’e hem dünyaya ait olduğunu dile getiren Mao sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kesin olmayan verilere göre, 20'ye yakın ülke Bahar Bayramı’nı resmi bayram olarak kabul ediyor. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Ay takvimine göre belirlenen yeni yılı farklı şekillerde kutluyor. Bahar Bayramı ile ilgili etkinlikler, 200'e yakın ülke ve bölgede düzenleniyor ve bu, bayramı küresel bir şenlik haline getiriyor. Bahar Bayramı Çin kültüründeki uyum ve barışın manevi özünü yansıtıyor. Dünya ile birlikte Bahar Bayramı’nı kutlamaya istekliyiz. Farklı medeniyetlerin uyum içinde bir arada yaşamasını ve tüm ülke halklarının birbirini tanıyıp el ele insanlığın kader birliğini oluşturmasını temenni ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı