Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İki gün önce milleti derinden üzüntüye boğan şehitlerimiz oldu. Hain PKK terör örgütünün saldırılarında şehit olan kahraman askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize de başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelemiz, kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecek. Özellikle terörü destekleyenler, terörün maşasını tutunlar bakımından da mücadelemiz her zaman devam edecek.

Terörün konuşulduğu bir yerde insan hakları konuşulamıyor. Terörün konuşulduğu bir yerde maalesef yaşam hakkında söz etmek mümkün değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçilmiş olan milletvekillerinin özellikle terörle mücadele noktasında devletimizin, milletimizin yanında olması gerekir. Eğer siz milletten yetki alarak gelmiş ve o kürsüde konuşuyorsanız milletin beklentilerine uygun sözler sarf etmeniz gerekir.

Meclis’te çok sayıda dokunulmazlık dosyası var. Şu ana kadar 800’ü bulduk. 800 dokunulmazlık dosyasının büyük bir bölümü de terör propagandasıyla alakalıdır.

Devletimizin birlik, beraberliğini, ülkemizin bütünlüğünü bozmaya yönelik bu tür teşebbüslere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Özellikle DEM Parti’nin Diyarbakır’da gençlik kongresiyle ilgili olarak da soruşturma açıldı. Orada 52 şahıs gözaltına alınmıştı. Bu şahıslardan 23’ü ile ilgili işlemler devam ediyor.

Anayasamızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu madde Anayasamızın değiştirilemez maddelerindendir. Dolayısıyla değiştirilemez maddelerin tartışılmasıyla ilgili bir durum söz konusu olamaz.

Adli tıptan rapor geldi. Araç sürücüsünün asli kusurlu ve motosikletli kuryemizin de tali kusurlu olduğu yönünde rapor geldi. Bu raporlar çerçevesi içerisinde dava açılacaktır. Bu dava ile de soruşturma devam edecek. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu yargımız elbette ki koruyacaktır. Bilirkişi raporları çerçevesi içerisinde gerekli karar verilecektir.

Şehit babamıza yönelik ifadeleri kabul etmek mümkün değil. Bu konuda da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu beyanı duyar, duymaz gerekli soruşturmayı başlattık. Soruşturmanın neticesini hep beraber bekliyoruz. Sosyal medyada özellikle şehit ailelerimize, şehitlerimize yönelik özellikle terör propagandası yapan, suçu ve suçluyu öven kişiler noktasındaki tespitler var. 55 kişi hakkında 15 ilde sosyal medyada yaptıkları paylaşımdan dolayı açılan soruşturmalar var. Bunun 26’ının yurt dışında olduğu tespit edildi.”

Hibya Haber Ajansı