İSTANBUL (AA) - Maksimum konfor ve optimize edilmiş deneyim için tasarlanan Huawei MateBook D16 ön satışa sunuldu.

Huawei açıklamasına göre, MateBook D16 2024, 16 inçlik geniş ekran alanı, yüksek performanslı 13. Nesil Intel Core i5 işlemcisi ve 56 Wh pil ömrüyle artık daha hafif ve daha güçlü. İş ve eğitim yaşamı için tasarlanan yeni MateBook D16, performanstan ödün vermeyen kompakt yapısıyla öne çıkıyor.

Uzay Grisi rengiyle satışa sunulan ürün, 1,68 kilogramlık ağırlığı ile önceki modele göre daha hafif olarak tasarlanırken, 17 milimetrelik ince gövde yapısı ile de daha taşınabilir bir forma sahip. Ürün, ince çerçeve tasarımı ve yüzde 90'a varan ekran-gövde oranıyla özellikle çoklu görevlerin söz konusu olduğu ofis programları için de ideal.

Huawei MateBook D16, yüksek performanslı 12. Nesil Intel Core i5 işlemci ile donatıldı. Programlama, illüstrasyon ve video düzenleme gibi ağır çoklu görevlerin üstesinden kolayca gelebilen performansıyla dikkati çeken ürünün gücü, kullanıcılar tarafından etkinleştirilebilen "Performans Modu" ve "Süper Turbo" özellikleriyle ile daha da artırılabiliyor.

Dizüstü bilgisayarın pil performansı, üretkenliği etkileyen bir başka unsur olarak öne çıkıyor. Huawei MateBook D16, 56 Wh gücündeki pili ile mobil kullanıcılar için batarya ömrünü sorun olmaktan çıkarıyor.

Huawei MateBook D16, SGS 5 Yıldızlı Wi-Fi Sinyal Yeteneği Sertifikasyonu'na sahip, dünyanın ilk dizüstü bilgisayarı olma özelliğine de sahip. Ürün, çok sayıda hız testini mükemmel sonuçlarla tamamlayarak, bağlantı konusunda kusursuz bir deneyime imza atıyor.

Huawei Metaline anten sistemi de bu güçlü bağlantıyı destekleyen bir diğer özellik. Cihaz bu özellik sayesinde, 270 metreye kadar ultra uzun mesafeli bağlantı sağlayarak, daha güçlü bir ağ iletişimi vaat ediyor.

Huawei MateBook D16 2024 i5, 16 GB RAM ve 1 TB SSD versiyonu Huawei Online Mağaza üzerinde 23 bin 999 TL fiyatla ön satışa sunuluyor. 3 ay vade farksız taksit fırsatının yanında 999 TL değerindeki blouetooth mouse da hediye ediliyor.