Çin’in güneybatısındaki Qinling ve Daba sıradağlarının arasında, Han nehrinin oluşturduğu vadide bulunan tarihi Ankang kenti, tüm dünyaya pelüş ayı satıyor. Noel nedeniyle yoğun günler geçiren kentin en önemli gelir kaynaklarından birini peluş ayılar oluşturuyor. Bu doldurulmuş hayvanlar varış yerlerine ulaşmadan önce, Çin’in iç kesimlerindeki kentten trenle Wuhan’a oradan da Shanghai’ye getiriliyor ve gemi ile başta ABD olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. 

Ankang’da faaliyet gösteren bir oyuncak fabrikasının müdürü Min Hua, “Özellikle oyuncakların içini geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış bir tür yumuşak ve esnek malzeme olan polipropilen pamukla dolduruyoruz” diyor. 2018 yılında kurulan şirket, yumuşak oyuncak ihracatı işini Kuzey Amerika ve Avrupa’da genişletmeye devam ediyor. Her yıl 10 milyondan fazla sevimli ayı üreten şirketin 2022 yılı ihracat geliri, 180 milyon yuan’a ulaştı.

Bölgede yeni bir istihdam yaratmak üzere Çin hükümeti, bölgedeki yatırımları teşvik etti ve 2020 yılında taşıma ücretlerini düşürmek için Ankang SIPG adında bir lojistik şirketi kuruldu. 

Oyuncak şirketleri, Kasım 2023 itibarıyla yıllık toplam 5,8 milyar yuan'ı aşan yıllık üretimle 19 binden fazla iş imkanı yarattı. Şehirdeki üretici sayısı ise 800’e yaklaştı. Ankang’ın oyuncak ihracatının bu yıl 600 milyon yuan’a ulaşacağı tahmin ediliyor.  

Hibya Haber Ajansı