Kadın girişimcileri bir araya getiren ve aynı zamanda “Kadın Girişimcilerin ve Kadın Kooperatiflerinin Kapasitesinin Arıtılması Projesi”nin kapanış toplantısı olan “Kadın Girişimci ve Kadın Kooperatiflerinden Başarı Hikayeleri” etkinliğinde konuşan GTO Genel Sekreteri Hasan Baran Uçaner, Kadın Girişimcilerin ve Kadın Kooperatiflerinin Kapasitesinin Arıtılması Projesinin çok değerli çıktıları olduğunu ve her şeyden önce projenin başlı başına bir başarı hikayesi yazdığını belirterek şunları söyledi:

“Ama bu hikaye sizler sayesinde yazıldı. Biz, birçok özel kadının hayatına dokunduğumuz, onların hikayelerine vesile olduğumuz için 13. Dünya Odalar Yarışmasında dünya birincisi olduk. Aslında yereldeki başarı hikayeleri birleşti dünya çapında bir başarı hikayesi yazdı. O nedenle en büyük alkışı sizler hak ediyorsunuz. Elbette bir alkışı da bu süreçte yanımızda olan, değerli desteklerini sunan, proje ortağımız UNHCR’a ve tüm proje ekibine…”

Her bir başarı hikâyesinin bir kadının azmi, kararlılığı ve özverisi ile şekillendiğini; bu hikayelerin bireysel başarı değil aynı zamanda topluluklarına ve çevrelerine yaptıkları olumlu katkıları da içerdiğini vurgulayan Uçaner, “Bu noktada, kadın girişimciler ve kooperatiflerin sadece kendi başarılarını değil, aynı zamanda toplumsal dönüşümü de nasıl tetiklediklerini anlamak önemlidir. Bundan dolayı bugün başarı hikayelerini dinleyeceğimiz tüm kadınlarımıza canıgönülden teşekkür etmek isterim. Ben inanıyorum ki başarılar çok daha fazla yeni başarıları doğuracak, yeni hikayelerin yazılmasına ışık tutacak, ilham olacak…” dedi.

Uçaner’in ardından kürsüye gelen GTO Proje Koordinatörü Jouman Najjar “Dünya Birinciliği Almış Bir Proje: Kadın Girişimcilerin ve Kadın Kooperatiflerinin Kapasitesinin Arıtılması Projesi”, Derinsu Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Söğüt “Pazarlama Departmanından Patronluğa Uzanan Yol”, Moda Tasarımcısı ve Organizatör Reem Masri “Savaştan Girişimciliğe Uzanan Başarı Hikayesi, MORİNGANTEP Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Kütüz ise “Katma Değerli Ürün Üreten Kadın Kooperatifi: MORİNGANTEP” konulu sunum gerçekleştirerek elde ettikleri başarıları ve anlamlı hikayelerini katılımcılara anlattı.

Hibya Haber Ajansı