Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Mao Zedong’un başlattığı davanın ileriye taşınmasının sürdürülerek, Çin tarzı modernizasyon yoluyla güçlü ülke inşası ve ulusal kalkınmanın kapsamlı şekilde ilerletilmesi gerektiğini vurguladı.

Xi Jinping, bugün başkent Beijing’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda Mao Zedong’un doğumunun 130. yıldönümünü anmak için düzenlenen oturumda bir konuşma yaptı.

Xi, “Yoldaş Mao Zedong büyük bir marksist, büyük bir proleter devrimci, stratejist ve teorisyendir. Marksizmin Çin’de yerelleştirilmesinin büyük öncüsü ve Çin'in sosyalist modernleşme inşasının büyük kurucusudur. Modern zamanlarda Çin'in büyük yurtseveri ve milli kahramanıdır. ÇKP’nin ilk nesil lider kadrosunun çekirdeği ve Çin halkının kendi kaderini ve ülkenin durumunu tamamen değiştirmesine öncülük eden büyük bir adamdır. Dünyada ezilen ulusların kurtuluşuna ve insanlığın ilerlemesine önemli katkılarda bulunan enternasyonalisttir. Mao Zedong Düşüncesi partimizin değerli manevi zenginliğidir ve eylemlerimize uzun vadede rehberlik edecektir. Mao Zedong Yoldaş'ı anmanın en güzel yolu, onun başlattığı davayı ileriye taşımaya devam etmektir. ” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı