İSTANBUL (AA) - Emlak Katılım, İskenderun ve Düzce şubelerini hizmete sunarak Türkiye genelinde 82 şubeye ulaştı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Emlak Katılım, yenilikçi ürün ve hizmetlerini şubeleri ve dijital kanalları üzerinden tüm ülkeye sunuyor.

Son açılan İskenderun ve Düzce şubeleri ile birlikte toplam şube sayısı 82’ye ulaşan Emlak Katılım, şubeleşmenin yanı sıra müşterilerine dijital bankacılık araçlarıyla da hizmet sunuyor. Faaliyete geçirilen her şube ve ürün, müşterilerin farklılaşan finansal ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyor.

Müşteri ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler geliştiren Emlak Katılım, sektörde öncü ürünlerle hizmet kalitesini geliştirmeye devam ediyor. 2022 yılında hizmete sunduğu ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan "Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı" ile Emlak Katılım, tasarruf sahibi müşterilerine finansman olarak kaynak sağlamak istedikleri sektörü tercih etme imkânı sunuyor.

En fazla 3 aylık vade ile kullandırılacak olan söz konusu ürün, vade uyumlu olmasının yanı sıra kur koruma desteği de sağlıyor. Müşterinin tercih ettiği sektörden gelen bir finansman talebi olmaması halinde ise bankanın belirleyeceği sektör ve vadede finansman kullandırımı yapılabiliyor. Sektörler; toptan ve perakende ticaret, imalat, inşaat, ulaştırma ve depolama, enerji, madencilik, kamu yönetimi ve savunma sanayi, sağlık sektörü, tarım ve ormancılık sektörü, eğitim olarak belirlendi.

- "Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı" açmak isteyenler için mobil şube kolaylığı

Dijital altyapısına yaptığı önemli yatırımlarla öne çıkan Emlak Katılım, vizyoner projelerini teknoloji ile destekliyor. Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı açmak isteyen müşteriler, artık şubeye gitmeden mobil şube üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Emlak Katılım müşterisi olmayanlar da şubeye gitmeden bulundukları yerden görüntülü görüşme yaparak anında bankanın müşterisi olup sonrasında mobil şube üzerinden Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesaplarını açabilecek.

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu ürünü ile aynı zamanda birikimler, kurdaki dalgalanmalara karşı da koruma altına alınabiliyor. Proje Tercihli Özel Cari Hesap; Türk lirası, Amerikan doları, avro, İngiliz sterlini ve gram altın cinsinden açılabiliyor. Gerçek kişi müşteriler de Türk lirası birikimleri ile açtıracakları hesapları kur korumalı hesap statüsünde açabiliyor. Tüzel müşteriler ise TCMB tarafından belirlenen şartları sağlaması durumunda döviz ve altın bakiyelerinin TL’ye dönüştürülmesi suretiyle bu destekten yararlanabiliyor.

Bireysel veya tüzel müşteriler, bankaya doğrudan getirecekleri altınlarını veya KADSİS aracılığı ile anlaşmalı kuyumculara teslim ettikleri ziynet altınlarını banka hesaplarına yatırarak fiziki altından TL’ye kur korumalı hesaplarını açabiliyor. Açılacak olan fiziki altından TL’ye kur korumalı bu hesaplar Proje Tercihli Özel Fon Havuzları ile eşleştirilebiliyor.