AstraZeneca (AZN)

Hücre tedavisi hedeflerini desteklemek için Çin merkezli Gracell Biotechnologies'i yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alacağını bildirdi. Bu satın almanın, yeni, klinik aşamada FasTCAR özellikli BCMA ve CD19 çift hedefli otolog kimerik antijen reseptörü T hücresi (CAR-T) terapisi olan GC012F ile hücre terapilerinden oluşan bir ürün hattını büyüterek AstraZeneca'nın hücre terapisi hedeflerini daha da ileriye taşıması bekleniyor. Şirkete göre Gracell FasTCAR platformu üretim süresini önemli ölçüde kısaltıyor, T hücresi uygunluğunu artırıyor ve hastalarda otolog CAR-T tedavisinin etkinliğini potansiyel olarak artırıyor. Anlaşmanın şartlarına göre Astra Zeneca, Gracell'in hisse sermayesinin tamamını hisse başına 2 dolarlık bir fiyatla satın alacak ve bu da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir işlem değerini temsil edecek. Buna ek olarak şirket, belirli bir yasal aşamaya ulaşıldığında nakit olarak hisse başına 0,30 ABD doları tutarında ticarete konu olmayan koşullu değer hakkı da ödeyecek.

 Intel (INTC)

İsrail hükümetinin Intel’e güney İsrail'de kurmayı planladığı 25 milyar dolarlık yeni çip tesisi için 3,2 milyar dolarlık hibe vermeyi kabul ettiğini söyledi. Hisse pozitif eğilimini gelen haberle güçlendirerek alımlarını sertleştiriyor.

Manchester United (MANU)

Hisselerinin %25'ini İngiliz milyarder Jim Ratcliffe'e sattı. Varılan anlaşmanın bir parçası olarak Ratcliffe, kulübün futbol operasyonlarının sorumluluğunu üstlenecek ve tarihi Old Trafford Stadyumu için 300 milyon sterlin yatırım yapacak. İngiltere'nin önde gelen futbol kulüplerinden Manchester United, hisselerinin %25'ini 1,58 milyar dolar karşılığında İngiliz petrokimya milyarderi Jim Ratcliffe'e sattığını duyurdu

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı