Her yıl 26 Aralık'ta Hak ve Özgürlükler Hareketi (DSP), Diriliş Süreci’ne karşı yapılan barışçıl bir protesto mitinginin yıl dönümünü, şiddet ve kurbanlarla sona erdiği gün olarak anıyor.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (DSP) lideri Delyan Peevski ve Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, anıtın önüne çelenk bıraktı.

DSP lideri Peevski'ye Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Filiz Hüsmenova, Avrupa Parlamentosu Milletvekilli İlhan Küçük, milletvekilleri ve yerel aktivistler eşlik etti.

Peevski, "Diriliş Süreci" olarak bilinen olayların anısına düzenlenen anma mitinginde yaptığı konuşmada, DPS'nin Bulgaristan'a totaliter rejimin geri dönmesini ve 39 yıl önceki olayların tekrarlanmasını önleyecek bir garanti olacağını belirtti.

Totaliter rejimin kurbanlarının önünde eğildiğini ifade eden Peevski, “Acıyı gözlerinizde görüyorum ve o geçmedi. Bulgaristan'a demokrasi geldiği için size minnettarız ve her zaman minnettar olacağız. DPS olarak size borçluyuz, Bulgaristan'da yaptıklarınız için size maksimum destek olmalıyız." dedi.

Hibya Haber Ajansı