GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2023 15:30

Kapalı ameliyat ile bir saatte reflü tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan: "Reflü, uzun süre tedavi edilmediğinde yemek borusunda hasara neden olur. Özellikle çeşitli diyet ve yaşam önerilerine, ilaç tedavilerine cevap alınamayan ve mide fıtığının eşlik ettiği hastalarda, en konforlu ve tedavi edici yöntem laparoskopik reflü cerrahisidir"

Kapalı ameliyat ile bir saatte reflü tedavisi

İSTANBUL (AA) - Medical Point Gaziantep Hastanesi uzman genel cerrahi kadrosu, ileri teknoloji ve tekniklerle yurt içi ve dışından birçok hastaya şifa olmaya devam ediyor.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan, reflü hastalığı hakkında bilgi verdi.

Reflü hastalığının, midedeki içeriklerin diyafram açıklığından yemek borusuna doğru geri kaçması neticesinde meydana gelen semptomlarla belirtiler gösterdiğini aktaran Borazan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Reflü hastalığından muzdarip kişilerde genellikle mide ekşimesi, mide içeriğinin ağıza gelmesi, geğirme, göğüste yanma, yutma güçlüğü, ses kısıklığı, öksürük sıklıkla görülmektedir. Reflü, uzun süre tedavi edilmediğinde yemek borusunda hasara neden olur. İleriki zamanlarda da barrett özofagus denilen kanser riski ile karşılaşmak mümkündür. Özellikle çeşitli diyet ve yaşam önerilerine, ilaç tedavilerine cevap alınamayan ve mide fıtığının eşlik ettiği hastalarda, en konforlu ve tedavi edici yöntem laparoskopik reflü cerrahisidir. İleri cerrahi tekniklerin uygulanabildiği Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde tecrübeli cerrahi kadromuzla bu hastalığa kalıcı çözüm sunmaktayız. Bu ameliyat yöntemi ortalama 45 dakika ila 1 saat süren kapalı teknik ile yapılmakta, karın içinden mide ile yemek borusu alt ucunun tıkanmayacak şekilde daraltılmaktadır. Bu ameliyat, ileri laparoskopik tecrübe gerektiren özenle yapılması gereken bir ameliyattır."

ibrahim uyguribrahim uygur