Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de konforlu ve huzurlu yaşam alanları sunacak kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönergeleri doğrultusunda, 16 ilçenin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin büyükşehir belediyesi rehberliğinde ve koordinesinde tamamlandığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, toplantılar, planlamalar ve çalışmalar doğrultusunda, kentsel dönüşümde, sağlıklı, çevreye duyarlı, güvenli, tarihi ve kültürel dokuya uygun bir şehrin hep birlikte inşa ve ihya edilmiş olacağını belirtti.

Büyükkılıç, kentin vizyon projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci, 2’nci ve 3’üncü uygulama etaplarından oluştuğunu ifade ederek, “Sahabiye’de 3’üncü uygulama etabı içerisinde bulunan hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri devam etmekte olup, yüzde 85 uzlaşma seviyelerine gelinmiştir. Bu etapta bin 200 adet konut ve 150 adet işyeri, 2 bin araçlık kapalı otopark alanı, 60 bin metrekare yeşil alan yapılacak olup, projeleri hazır hale getirilmiş ve ihaleye hazır durumdadır.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de 1’inci ve 2’nci etap olmak üzere iki etaptan oluştuğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayrıca bu projemiz, büyükşehir belediyemiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleri ile gerçekleşen 7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde ödül aldı. Toplam inşaat alanı 83 bin metrekare, toplam yeşil alan 60 bin metrekare olan 1’inci etapta hak sahibine teslim edilen bağımsız bölümler, 330 adet 90 metrekare, 132 adet 120 metrekare ve 110 adet 138 metrekare olmak üzere toplam 572 adet konut, bir adet cami ve 6 adet dükkandır. Toplam inşaat alanı 83 bin metrekare, toplam yeşil alan 60 bin metrekare olan 2’nci etap çalışmaları kapsamında 187 adet 90 metrekare, 287 adet 120 metrekare, 144 adet 140 metrekare, 618 adet konutun inşaatı sürüyor.”

Başkan Büyükkılıç, bir kentsel dönüşüm projesinin de Alsancak Mahallesi’nde hayata geçirileceğini, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 90 yapı ve toplam 15 bin metrekare inşaat alanından oluştuğunu, birinci etap uzlaşma kapsamında 25 parselde bulunan hak sahipleri ile toplamda 46 bağımsız bölüm için uzlaşma sağlandığını ve birinci etap kapsamında yüzde 100 anlaşma sağlandığını anlattı.

Büyükkılıç, Suriçi Camikebir Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2.20 hektarlık alan içerisinde 418 bağımsız bölüm ve toplam 22 bin 250 metrekare inşaat alanından oluştuğunu sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı