Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “2023 yılında Sivrihisar, Çifteler ve Beylikova İlçe ve mahallelerinde Genç Çiftçiye Ceviz ve Badem Desteği Projesi kapsamında 93 çiftçiye toplam 5 bin adet fidan desteği yapılmıştır. Çifteler ilçesinde hayvancılık ile uğraşan ve talepte bulunan ihtiyasahibi 25 aileye noter huzurunda yapılan çekiliş ile toplam 250 adet küçükbaş desteğinde bulunulmuştur. İlçelerimizdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için Alpu Belediyesi’ne, Han Belediyesi’ne, Seyitgazi Belediyesi’ne, Mahmudiye Belediyesi’ne, Mihalıççık Belediyesi’ne ve Çifteler Koordine Merkezine 100’er çuval un verilmiştir. Kalan un ise paketlenerek belediyemiz Üretici Marketlerinde satışa sunulacaktır.” dedi.

Hasat desteği projesine değinen yetkililer, “2023 yılı Küçük Çiftçiye Hasat Desteği Projesi kapsamında Biçerdöverciler Federasyonu koordinesi ile birlikte hasat işlemleri  tamamlanmış, bu destek ile 1240 çiftçinin 25'er dekarlık arazisi toplam 31 dekar arazi belediyemiz tarafından hasat edilmiştir. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sebebiyle, Kahramanmaraş bölgesinde afetten etkilenen hayvancılıkla uğraşan 43 üreticiye Şubat ayında toplam 26.25 kg küçükbaş ve büyükbaş hayvan yemi desteğinde bulunulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Hayvan yetiştiricilerine verilen destekleri sıralayan yetkililer, “Eskişehir İli Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği ile yapılan görüşmeler sonucunda, birlik üyesi olan ve İnönü'de yetiştiricilik yapan 40 kişiye 20' şer adet olmak üzere toplam 800 adet yonca balyası desteği yapılmıştır. Laçin'de yetiştirilen yoncadan 2023 yılı içerisinde yapılan hasatlar sonucu toplam bin 860 yonca balyası Sarıcakaya ilçesindeki 36 üretici ile Seyitgazi ve Alpu ilçelerinde bulunan küçükbaş hayvan ağıllarına yem desteği olarak verilmiştir.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin geleceğinde tarım ve hayvancılığın çok büyük önemi olduğuna vurgu yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Artan ağır maliyetler nedeniyle üretemez duruma düşen çiftçimize umut ve moral olmak adına, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız kırsal kalkınma projelerimiz devam ediyor. Fide ve fidan desteği, yem ve hububat desteği, canlı hayvan desteği, ekipman, tohum ve hasat desteği, plastik kasa desteği gibi birçok noktada küçük çiftçimizin yanlarında oluyoruz. Eskişehir, üretken, çalışkan insanların şehridir.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı