USD/TRY: Noel tatili nedeniyle Pazartesi günü kapalı olan ABD piyasaları dün yeniden işleme açıldı. Risk alma iştahının pozitif olduğu ortamda, (son 8 haftadır yükseliş kaydeden) ABD endeksleri yeni haftayı alıcılı karşılaşmış oldu. Bu sabaha bakıldığında ise vadeli piyasalar yatay seyrediyor. Fed'in Mart ayında faiz indirimine başlayacağına yönelik beklentiler de artmaya devam ediyor. Yurtiçi tarafta ise İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklif TBMM Dış İlişkiler Komisyonundan geçti. ABD yönetiminin de Başkan Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olan açık desteğinin sürdürdüğünü bildirmesi bu sabah öne çıkan haber akışı olarak izleniyor. Kur tarafında ise yılın son haftasında volatilite artıyor. Gün içinde sert hareketler yapan Dolar/TL'de dünkü kapanış 29,32 seviyesinden gerçekleşirken bu sabah hafif yukarı yönlü hareketler takip ediliyor. Gün içinde de benzer hareketler devam edebilir.

EUR/USD:  ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre %4,8 arttı. Dün açılan ABD piyasalarında da pozitif bir görüntü vardı. Avrupa'da ise dün de devam eden tatil sonrası bu sabah itibariyle pozitif bir görünüm var. Veri takviminde ise piyasaları etkileyebilecek önemde bir veri akışı yok. Dün kapanışı 1,1042 seviyesinden yapan paritede 1,1060 direnç - 1,0970 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir. 

XAU/USD:  Dün 2.054 - 2.069 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü de 2.068 seviyesinden tamamladı. Fed'in 2024 mart ayında faiz indirim yapacağı beklentileri değerli madenin yükselişine katalizör olmaya devam ediyor. Dolar'daki güç kaybı devam ederken ABD 10 yıllık tahvil getirileri de %3,9 seviyesinin altında hareket ediyor. Teknik seviyelere bakıldığında ise bu sabah 2.065 seviyelerinde hareket eden değerli madende 2.036 seviyesi destek olarak öne çıkarken 2.081 seviyesinin üzerindeki kapanışlar yükseliş hareketinin güçlenmesine yardımcı olabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı