Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Yasin Gürler, büyükşehir belediyesinin destekleriyle ürünlerinin katma değerinin arttığını ve ambalajlı olarak satmaya başladıklarını söyledi.

Kooperatifler Güç Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk “Güç birliği kurulalı yaklaşık bir yıl oldu. 7 ortakla kurduğumuz kooperatifler birliğinde bugün 14 kooperatif bulunuyor. Her ilçede bir ortağımız var. Kooperatiflerimizde el emeği, iş gücü çok fazla. Kooperatifler birliği olarak  tahin, defne, kekik, lavantaya yağı gibi ürün satışlarımız devam ediyor. Yeni pazar arayışlarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

Tarımsal üretimin artması için kooperatiflere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ Tarım ve hayvancılık Muğla ve ülkemiz için çok önemli. İlk olarak alım garantili çiçek üretimine girdik. İki sera ile başladık ve şu an 30’nun üzerinde çiçek seramız var ve şu an yıllık 10 milyon TL ciro yapılıyor. Şu an Muğla il genelinde 34 kooperatif ile birlikte yürüyoruz. Bugün bu cevizin kilosu 300 TL. Bir süre sonra 500 TL olacak.” ifadelerine yer verdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün daha sonra büyükşehir belediyesi tarafından hibe edilen ceviz kırma makinalarının bulunduğu işletmede incelemelerde bulundu.

Hibya Haber Ajansı