Milli Savunma bakanlığı eski genel Sekreteri ve Demokrat parti 2011 yılı İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayımız Sayın Ümit Yalım 2011 yılında " Yunanistan Ege ve Akdeniz ' de 19 Adamızı işgal etmiştir " dedi ve bunu ispatlamak için Eşek Adası limanına girdikten sonra Yunanistan sahil güvenlik komutanlığına bağlı bir Asker pasaport istiyor ve ": Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi topraklarıma paşaportla girdim Maalesef kurtuluş savaşından sonra ilk Yunan işgali Akp döneminde gerçekleşti " demişti

O günlerde Milletvekili Adayımız Sayın Ümit Yalım ve O zaman ki Demokrat parti genel başkanımız Sayın Namık Kemal Zeybek dışında bu konu gündeme tutulmadı ve iktidardan hiç bir ses çıkmadı.

Şimdi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan' ın işgal ettiği Adalar için ise " Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz bir gece ansızın gelebiliriz" diyor.

Yunanistan'ının işgal ettiği 19 Ada Türk egemenliği altındaki vatan toprağıdır.

Sayın Ümit Yalım

" Yunanistan Adalar da yerleşim yerlerini inşa etmiş ve Yunan bayrağını dikmiştır.

İşgal edilen Adalardan Hurşit Adasının İstanbul' daki Büyük Ada' nın beş misli, Eşek Adası üç misli, Bulamaç Adasının ise Büyük Ada büyüklüğünde olduğu söylenmektedir.

Küçük Çuha Adası' na inşa edilen kiliseler de Yunan bayrağının dalğalandığı, Yunan deniz ticaret filosu' undan turist taşıdığını, adaya inşa edilen limanın Yunan şirketlerinin işletiğini , bir otel yapıldığını Küçük Çuha Adası ' nın Belediye başkanı, Yunanistan vatandaşı, Mahalli idareler seçim kanunu' nun 9.  maddesine göre belediye başkanının Türk vatandaşı olması gerekiyor.

Ancak T. C iç işleri bakanlığı Yunan vatandaşı belediye başkanı Çarçolakis ' ı bu güne kadar görevden almadı, yerine Kayyum atamadı.

Küçük Çuha Adası ' nın işgal edilmesiyle Adalar Denizi ' nden Akdeniz ' e geçişi sağlayan Kitira geçidi de tamamen Yunanistan ' nın egemenliğine girdi " diyor.

Her birinin Karasuyu, münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığı olduğu da unutulmamalıdır.

1996 Yılında Yunanistan Keçilerin otlandığı Kayalık olan bir yer Kardak kayalıklarına Yunanistan bayrağını aşmıştı DYP İktidarında Başbakan Sayın Tansu Çiller" O Bayrak inecek ve O asker O radan gidecektir " dedi dik ve kararlı durdu ve ABD baktı ki gitmese gerçekten savaş çıkacak ABD araya girdi ve bayrak indi Asker gitti.

Yine Sayın Ümit Yalım " Osmanlı devleti döneminden bu güne kadar Türk egemenliğinde olan Küçük Çuha Adasında Yunan bayrakları ile birlikte Avrupa Birliği ( AB) bayrakları dalgalanıyor.

AB ' de işgale ortak olmuş" diyor

Sayın Umut Yalım " Akp iktidarı Avrupa Birliğine girmek için taviz verdi" diyor

9 Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel 1999 yılında Avrupa Birliğine girmek için Başbakan Sayın Ecevit ile birlikte Helsinki zirvesine gitti.

Yasa gereği en yaşlı Cumhurbaşkanı olduğu için Zirveye katılan 53 Cumhurbaşkanına Başkanlık etti.

Zirve ' de Avrupa Birliğine girmiş bütün devletlere ne haklar tanınmışsa aynı haklar serbest dolaşım dahil bütün haklarda Türkiye ' ye tanındı ve Türkiye ' ye " size beş yıl süre  Gidin şu şu yasaları değiştirin gelin 2004 yılında müzakere tarihine oturalım " dediler.

Zirve sonrası ABD başkanı Bill Clinton Sayın Süleyman Demirel için aynen şöyle dedi" bu yaşta bu zekâya hayran kaldım hepimizi bir orkestra şefi gibi yönetti " dedi.

Evet Başbakan Sayın Ecevit bir takım yasal değişiklikler yaptı seçim oldu kayıp etti.

Akp iktidar oldu oda zinanın serbest edilmesi gibi bazı yasal değişiklikler yaptı 2004 yılında müzakere tarihini alınca gündüz gözüyle Havai fişekler patlattı ve Demirel'in kazanmış olduğu haklarıda koruyamadı ve adalar dahil bir çok taviz de verdi.

Birde Avrupa Birliğine girmemek için de hep ayak diretiyor.

Şimdi de Demokrat parti genel başkanımız sayın Gültekin Uysal ' ın dediği gibi Seçim için Suriye politikasında olduğu gibi siyasi malzeme yapmak istiyor sonuç boş olacak ve tam ters tepecek çünkü gerçek manada Türk topraklarına sahip çıkmamıştır millet sandık ta bu hesabını soracaktır.

Mustafa Polat Şanlıurfa demokrat parti il başkanı