Son dönemde Gürcistan'da blockchain inovasyonunu teşvik etmek için yapılan girişimlerin ardından Tether, Gürcistan merkezli yenilikçi eğitim platformu Dijital Endüstriler Akademisi’nin Seri-A yatırım turuna yatırım yaptığını duyurdu. Bu platform, çeşitli dijital eğitimler ve masterclass programları içeren geniş kapsamlı bir eğitim imkânı sunuyor. Bu ortaklık, Tether Operations Limited’ın (Tether) işlettiği ilk ve en yaygın stabilcoin olan USDt için önemli bir dönüm noktası oluyor. Devamlılığını sürdürecek olan bu yatırım, eğitim alanında yeni bir ufuk açmak, dijital ve geleneksel birçok kurs sunmak için uzun vadeli mali destek sağlayacak. 

Haziran 2018’de kurulan Dijital Endüstriler Akademisi, kişisel gelişimi teşvik etmek için özenle hazırlanmış çevrimiçi atölye çalışmaları ve masterclass programları konsepti üzerine kuruldu. Geleneksel eğitim kurslarının ötesine geçerek yenilikçi öğrenme yaklaşımları sunan Dijital Endüstriler Akademisi, 1.900’e yakın ders vererek yaklaşık 20 bin öğrenciyi mezun etti ve öğrenci kayıtlarında da tutarlı bir artış yaşadı. Akademinin öğrenme sınıflarında sunduğu konular arasında; Tasarım, Mühendislik/Programlama, Pazarlama ve İşletme ile ilgili kurslara ek olarak Microsoft Sertifikasyonu, Finansal Modelleme, Grafik Tasarım, Bilgi Teknolojisi, UI/UX Tasarımı, Programlama, SEO Optimizasyonu ve daha fazlası yer alıyor. 

Akademi Tether ile ortaklık kurarak Bitcoin, stabilcoin’ler, eşler arası teknolojiler ve yapay zekâ gibi kategoriler de dahil olmak üzere daha geniş bir strateji uygulayacak. Tether’in küresel ağı, kullanıcı tabanı ve modern ödeme ve iletişim alanlarındaki uzmanlığı akademinin yenilikçi öğrenme platformuyla birleştirilecek ve bu sayede öğrenciler, hızla gelişen birçok sektörde uygulamalı deneyim kazanma fırsatına sahip olacak. 

Tether CEO’su Paolo Ardoino, “Tether olarak finansal özgürlüğe, iletişim özgürlüğüne ve eğitim özgürlüğüne güçlü bir biçimde inanıyoruz. Yüksek kaliteli, erişilebilir ve tarafsız eğitim, insanlığın geleceği için en önemli unsurlardan biridir. Genel ve özel alanda yüzlerce disiplini kapsayan eğitime yönelik yatırımlarımız, Tether'in dünya çapında finansal özgürlüğü ve yeniliği destekleme hedefleriyle uyum sağlıyor. Küresel olarak hızla genişleme planlarımız kapsamında Gürcistan’da bu önemli eğitime erişimi önemli ölçüde artırıyoruz. Ortak vizyonumuz; bilgi boşluklarını kapatmak, bilgiyi, teknolojiyi, ödemeleri ve iletişimi daha erişilebilir hale getirerek nihayetinde bunların küresel olarak benimsenmesini sağlamak.” dedi. 

Bu ortaklığın yanında Tether, Gürcistan’da Dijital Endüstriler Akademisi, Gürcistan Yenilik ve Teknoloji Ajansı (GITA) ve İşletme ve Teknoloji Üniversitesi ile iş birliği içinde gerçekleştirilen “Blockchain’de Ustalaşmak” adlı ilk eğitim programını tamamladığını duyurdu.

Tether’in düzenlediği “Blockchain’de Ustalaşmak” kursuna, İsviçre’nin Lugano kentinde düzenlenen Plan ₿ Yaz Okulu’nun 10 günlük programından konuk eğitmenler de katıldı. Konuşmacılar arasında Tether CEO’su ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, Holepunch CEO’su Mathias Buus, Chainalytics Kıdemli Eğitim Uzmanı Zulfi Moledina, Gürcistan Bankası Kripto Direktörü George Gvazava ve CityPay.io kurucuları Beka Kemertelidze ve Eralp Tatipoğlu yer alıyor. 

Tether'in eğitime olan bağlılığının bir kanıtı olan bu iş birliği, şirketin blockchain endüstrisindeki lider konumunu daha da sağlamlaştırdı. Tether, Dijital Endüstriler Akademisi ile gerçekleştirdiği bu iş birliğiyle daha kapsayıcı ve eğitim odaklı bir dijital gelecek inşa etme yolunda önemli bir adım attı.

Hibya Haber Ajansı