ASKİ, çevresinde yağmur suyu hattı bulunmadığı için yağışlı havalarda sel ve taşkın yaşanan Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi için harekete geçti. Bölgeye 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı döşeyen ASKİ ekipleri, 2. İnönü Caddesi (Etimesgut) ve Hisar Caddesi (Yenimahalle) sakinlerine rahat bir nefes aldıracak.

Göksu ve Susuz Mahallelerinde yapılan çalışmalarla ilgili son durumu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Güçlü altyapı, güçlü kent, güçlü Ankara. Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ne 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek için çalışma başlattık. Çalışmalarımız tamamlandığında Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle’deki Hisar Caddesi’nde 7 yıldır devam eden sel ve taşkınların sonu gelecek.” ifadelerini kullandı.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, beraberindeki teknik ekibi ile birlikte önce 2. İnönü Caddesi, ardından da Hisar Caddesi’ni ziyaret ederek devam eden çalışmaları denetledi.

2. İnönü Caddesi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Akçay, “Arkadaşlarımız bölgenin sorunlarını çözmek için gayret ediyor. Sadece burası da değil, bu dönemde tüm Etimesgut’a geçmiş dönemle karşılaştırıldığında neredeyse 2 kat yatırım yapıldı.” dedi.

Akçay, ayrıca 2 mahalleye yapılacak yatırımınların toplam yatırım bedelinin yaklaşık 16 milyon TL olarak planlandığını belirtti.

Eryaman Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan da şunları kaydetti:

“Mahallemizde yaklaşık 35 bin kişi yaşamakta. Sorunlu olan bölgelerimizi teker teker bölge müdürlerimiz ile birlikte tespit edip çözüyoruz. 2. İnönü Caddemizde de sorun vardı. Yağan yağmurlarda oluşan su birikintileri buradaki sitelerimizde sıkıntı yaratıyordu. Vatandaşlarımızın araçları zarar görüyordu. Bu 7 yıllık bir sorun.”

Susuz Mahallesi Muhtarı Ahmet Sinan Kahya ise şöyle konuştu:

“5-6 yıla dayanıyor bu sıkıntı. Tahminimizce imardan kaynaklı yollarda aşırı su birikiyordu. Çok aracımız telef, çok vatandaşımız muzdarip oldu.  Bugün itibarıyla çalışma başladı mutluyuz.”

Hibya Haber Ajansı