Daily Mail gazetesinin haberine göre, 2021 yılında yaşanan saldırının görgü tanığı iki Tesla çalışanı, yeni dökülmüş alüminyum araba parçalarını taşımak için tasarlanmış robotun, arkadaşlarına saldırmasını dehşet içinde izlediklerini söylediler.

Görgü tanıkları, saldırıya uğrayan mühendisin, o sırada arızalı diğer iki robotun program yazılımlarını düzenlemekte olduğunu, saldırgan robotun metal pençelerini mühendisin sırtına ve kollarına sapladığını söylediler.

Tesla'nın Giga Texas sözleşmeli işçilerini temsil eden bir avukat DailyMail.com'a yaptığı açıklamada, işçilerle yaptığı konuşmalara dayanarak, fabrikada yaşanan yaralanmaların eksik bildirildiğini düşündüğünü söyledi.

Avukat, bu eksik bildirimin 28 Eylül 2021'de fabrikanın inşasına yardım etmek üzere sözleşmeli olarak çalışan bir inşaat işçisinin ölümünü de kapsadığını söyledi.

Kar amacı gütmeyen Workers Defense Project'ten Avukat Hannah Alexander, DailyMail.com'a, "Yaralanan çok sayıda işçimiz oldu ve bir işçimiz de hayatını kaybetti" dedi. Alexander'ın verdiği bilgiye göre, Antelmo Ramírez adındaki inşaat işçisi, Tesla'nın Giga Texas fabrikasının inşaatında çalışırken, sıcak çarpmasından öldü.

Hibya Haber Ajansı