Sosyal belediyecilik kapsamında faaliyetler sunan Bağcılar Belediyesi’nin yaşlıların rahat ve kaliteli bir hayat sürmeleri için hayata geçirdiği Vefahane Yaşam Merkezi, hizmetlerine devam ediyor.

Öz bakım hizmeti veriliyor

Psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanları ve eğitmenlerin bulunduğu tesiste; fizik tedavi, egzersiz, beslenme ve diyet odaları da yer alıyor. Tesisteki en önemli hizmetlerden biri de Yaşlı Bakımı. Bu birimde yalnız yaşayan ve ihtiyaç sahibi yaşlılara öz bakım hizmeti veriliyor. Yaşlılara banyodan tırnak kesimine kadar birçok uygulama yapılıyor.

"Kızımız gibi oldunuz"

Vefahane Yaşam Merkezi’nde çalışan Şerife Ulusu ile Leyla Burhan da yaşlıların öz bakımıyla ilgileniyor, her ihtiyaçlarına yetişiyorlar. 4 ay önce burada işe başladığını söyleyen Ulusu, “Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde Hasta ve Yaşlı Bakım ile İlk Yardım kursuna gittim. Bu sertifikayla iş bulabileceğimi düşünmüyordum. İŞKUR’a başvuru yapmıştım. Mülakata çağırıldım ve şimdi buradayım. Haftanın 4 günü binada 2 günü de yatalak hastalara evlerinde öz bakım yapıyoruz. Onlara bebek gibi hizmet veriyoruz. Çok memnun kalıyorlar. Başta çekiniyorlardı ama bizi tanıdıktan sonra kızımız gibi oldunuz diyorlar. Biz de onlardan çok memnunuz” dedi.

"İşimi severek yapıyorum"

3 aylık eğitimden sonra işe başladığını söyleyen Burhan ise “Sertifikamızı aldık. Kurs bittikten sonra Bağcılar Belediyesi’nden arayarak hasta ve yaşlı bakım elemanına ihtiyacımız var dediler. Mülakata girdim başarılı olduktan sonra da işe başladım. İşimi severek yapıyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı