Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sağlıklı, sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmeti sağlamak amacıyla yatırımları ara vermeden sürdürdüklerini belirterek, su ve kanalizasyon şebekelerinde kullanım ömrünü tamamlanmış hatları yenilediklerini ve şebekesi olmayan yerleşim yerlerine yeni su ve kanalizasyon şebekeleri oluşturduklarını ifade etti.

2023 yılında sağlıklı, sürdürülebilir su hizmetinin devamı için su şebekesi ıslahı ile su hattı olmayan yerleşim yerlerine yeni şebekeler yapmayı sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altay, “Bu yıl şehrimiz genelinde 112 kilometre yeni su şebekesi ve şebeke ıslah çalışması yaptık. Son 5 yılda yaptığımız yeni su şebekesi ve ıslah çalışması 2 bin 367 kilometreye ulaştı.” dedi.

Konya genelinde kanalizasyon şebeke gerçekleşme oranının yüzde 99’a ulaştığını kaydeden Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün kanalizasyon şebekesinin etkin çalışması için akış debisi, nüfus faktörü gibi önemli kriterlere dikkat ettiğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı