İSTANBUL (AA) - Invamed tarafından üretilen Hero Lead Çıkarma Sistemi, kardiyak lead'lerin etkin bir şekilde çıkarılması için nesil bir sistem olarak tasarlandı.

Invamed'den yapılan açıklamaya göre, yaşlanma, kalp krizi, belirli ilaç kullanımları ve genetik faktörler kalp ritminin düzensizleşmesine sebep olabiliyor.

Kalbin elektrik sistemi, kalbin dakikada kaç kere atacağı, hangi düzende çalışacağına karar verirken, bu sistem sorun yaşadığında kalp pili ve implante edilebilir kardiyoverter defibrilatörler (ICD) gibi cihazlara ihtiyaç duyulabiliyor. Bu cihazlar, kalp atışlarını düzenlemek için son derece önemli bir role sahip.

Bu cihazlar bir puls üretici ve bir dizi kablodan oluşan ana bileşenden oluşuyor. Kalp pilinde, normalden az ya da durmuş olan nabız atışı sağlanırken, ICD’ler ile normal dışı-fazladan atımların durdurulması sağlanıyor.

Lead'lerde başlıca enfeksiyon ve kırılma gibi nedenlerle yıpranmalar ve doğru çalışmama durumu meydana gelebiliyor. Bazen bu gibi durumlarda cerrah kırık teli kalbin içinde bırakabilir ve yanına yeni bir tel yerleştirebiliyor.

Alan sınırlamaları nedeniyle bu her zaman mümkün olamıyor. Bu durumda lead’lerin acil olarak çıkarılması gerekirken, bu ihtiyaçları karşılamak için geliştirilen Invamed Hero, bu alanda öne çıkıyor.

Her geçen gün daha da gelişen tıbbi cihaz teknolojisi, sürekli olarak yenilikçi çözümlerle ilerlemekte ve kardiyak prosedürlerdeki güvenlik ve etkinlik standartlarını yükseltiyor. Invamed tarafından üretilen Hero Lead Çıkarma Sistemi, kardiyak lead’lerin etkin bir şekilde çıkarılması için yeni nesil bir sistem olarak tasarlandı.

Bu yenilikçi sistem, esnekliği, kontrolü ve güvenliği bir araya getirerek cerrahlara benzersiz bir çözüm sunuyor. Esnek şaftı sayesinde, kalp ile bağlantılı olarak tasarlanmış cerrahi implantların etkili bir şekilde kaldırılması mümkün hale geliyor.

INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen ve ileri teknoloji, yüksek kalite standartlarına sahip üretim kampüsünde üretilen Hero Lead Çıkarma Sistemi, kardiyak cerrahi prosedürlerde cerrahlara daha fazla kontrol ve hassasiyet sağlamak amacıyla üretildi. Bu yenilikçi teknoloji, kardiyoloji alanında önemli bir adım olarak kabul edilmekte ve cerrahi prosedürlerin güvenliğini ve etkinliğini artırıyor.