İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı da eşlik etti.

Başkan Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığını hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şunları söyledi:

“O gün başkanımızın söylediklerini biz de yüksek sesle söyleyeceğiz. Korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’tan ifadelerini kullanmak suç değildir. 57 bin üye olarak aynı sözlerin arkasındayız. ‘Hakikat mi hayal mi’ diyenlere buradan sesleniyoruz. Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımıza değişmeyiz. Haklı, güzel bulduğumuz herkes ve her şey için.”

Başkan Soyer, işçilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu kasvetli iklimde insanın yüzünü güldüren tek şey, dostlarla beraber olmak, dostlarla güneşin sofrasında gelecek umudunu koruyarak var olmak… Bundan daha başka güzellik olmaz. O nedenle işçi kardeşlerimle, emekçi kardeşlerimle buluşmak bana çok iyi geldi. Eğer bu ülkeyi değiştireceksek, daha iyi bir ülke yaratacaksak bu İzmir’den başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı