Altıntaş, Et ve Süt Kurumu’nun, et fiyatlarında dengeleme sağlamak için canlı kilosu 130 TL+ KDV fiyatla sığır satışı yapacağının açıklandığını belirterek, “Zaten kıymanın perakende fiyatı 400 liradır. Satışı yapılacak etin karkas maliyeti 225 liradan aşağı olmayacaktır. Bu durumda kıymalık etin çıplak maliyeti, işletme giderleri hariç 300 lira olacaktır. Bu koşullarda tüketiciye ucuz et ulaştırılması yine mümkün olmayacaktır.” dedi.

Pahalılığın sebebinin stokçuluk değil, yanlış politikalar olduğunu söyleyen Altıntaş, “Sonuçlar yerine sebepler tartışılmalıdır. Cesaretiniz varsa gerçeklerle yüzleşip hatalarınızdan vazgeçin. Üreticiden de tüketiciden de özür dileyin. Hatadan dönmek fazilettir. Gelen her bakanın kendi kafasına göre tarım politikası geliştirmesi doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

Altıntaş, tarım birliklerinin durumunun içler açısı olduğunu ileri sürerek, “Çiftçinin halinin en büyük sorumlularından birisi, duyarsız tarımsal birliklerdir. Ziraat odaları ve hayvan yetiştirici birlikleri başta olmak üzere, üreticilerin temsilcileri bir an önce kendilerine çeki düzen vererek, iktidara değil üreticiye hizmet etmek üzere kurulduklarını hatırlamalıdırlar. Aksi takdirde, tarımsal gelirleri Hollanda ile değil Somali veya Kenya gibi ülkelerle kıyaslanabilecek bir ülke haline geleceğiz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı