Hayırsever Bakgör ailesinin katkılarıyla yapılacak olan 12 derslikli kreş, yaklaşık 200 çocuğa eğitim verebilecek. Yoğun bir katılımla yapılan temel atma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, projenin önemine değinerek hayırsever Bakgör ailesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yeni bir eğitim kurumunu kente kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Erdem, “Çalışan kadınların çocuk bakımıyla ilgili sorunlarına çözüm üretmek bizim önceliğimiz. Bu bakış açısıyla Nilüfer’in her mahallesine bir kreş açmak istiyoruz. Bugün üçüncüsü için temel atıyoruz ve bunu yıllara yayarak devam ettireceğiz.” dedi.

Başkan Erdem, bin 450 metrekare kapalı alana sahip olacak kreşin eylül ayında açılmasını hedeflediklerini sözlerine ekleyerek, hem görsel sanatlarla ilgili, hem de sportif eğitimlerin verileceği kreşte çocuklara nitelikli bir eğitim altyapısı sağlamak için her şeyin düşünüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Turgay Erdem ve beraberindekiler Nilüfer Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim alan çocuklarla birlikte butona basarak temele ilk harcı attı.

Hibya Haber Ajansı