Sağlık sektöründe iş akışlarını ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla geliştirilen EKİP projesi, dijital dönüşümün en önemli adımlarından biridir.

 

Entegre Kurumsal İşlem Platformu ya da kısa ve bilinen adıyla EKİP, sağlık çalışanlarının personel bilgilerinin yönetildiği bir platformdur. Uygulamanın amacı, Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bütün kurumlara ve personele ilişkin bilgilerin tek çatı altında toplanabilmesidir.

 

Ekip, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde istihdam edilen tüm personelinin kimlik, adres, özlük, kadro, hizmet, eğitim, yabancı dil, disiplin, askerlik, maaş tahakkuk, döner sermaye, sözleşme ve bunun gibi daha pek çok bilginin güncel bir şekilde kayıt altına alındığı ve hem personelin hem de üst yöneticilerin hizmetine sunulan bir platform. EKİP ile personel tüm iş ve işlemlerini çevrimiçi olarak yürütebilirken hem il ve hastane yöneticileri hem de bakanlık üst yönetimi için karar destek amacıyla güncel ve güvenilir raporlara ulaşılabiliyor.

 

EKİP üzerinden kullanıcılara, özlük işlemlerini elektronik ortamda yürütmenin yanında, kurum içi sosyal bir platform da sunuluyor. EKİP ’in takvim paylaşımı, metin, fotoğraf ya da video halinde ileti paylaşımı, interaktif eğitim, konu bazlı grup oluşturma ve gruplar üzerinden etkinlik duyurusu yapma, anket oluşturma, mesaj gönderme, izin verildiği ölçüde kariyer bilgilerini çalışma arkadaşları ve/veya vatandaş ile paylaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi özelliklerle sosyal bir ağ olma niteliği de bulunuyor.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, EKİP projesinin başarılı bir şekilde devreye alınması için gerekli hazırlıkları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tüm Sağlık idarecileri ve uygulayıcı birimlerinin katıldığı eğitimler yaklaşım bir aydır devam ediyor. Birim bazlı eğitimlerin yanı sıra bireysel eğitimler ile sağlık çalışanlarına Ekip uygulaması anlatıldı.01 Ocak 2024 itibari ile Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü bünyesinde uygulama hizmete girmiş olacaktır.