Tambova yerel seçim takvimi hızla yaklaşmışken partilerin Eskişehir adaylarını açıklamıyor olmalarının kamuoyunda pek çok spekülasyona neden olduğunu ileri sürerek, "Burada, iktidar partisinin tereddüdünü anlayabilmek olasıdır; zira onların! Bir, Yılmaz Büyükerşen’i yoktur.  Büyükerşen, sadece kendisini değil, birlikte yol yürüdüğü diğer adayları da seçtirebilme yeterliliğine haiz ve partisinin başarı yüzdesini hep yüksekte tutan,  nadir insanlardan biridir." ifadelerine yer verdi.

Büyükerşen'in yıpratıldığını söyleyen Dialra Tambova, şunları kaydetti:

"Bütün insani ve siyasi sermayesi para olan! Hiçbir etik, ilke tanımayan, seçildiği partiye dahi 6 ay bile hizmet edip, sahip çıkmayan bilumum kişiler; Eskişehir siyasetini dizayn etmeye ve yön vermeye çalışmaktalar. Belediyeciliği; teknik, sosyal, sanatsal ve çevresel olarak değil de rantsal olarak düşünenler, sıranın kendilerine gelmesini beklemekte ve ticaretteki patronluğu, siyasette de devam ettirme eğilimi gütmekteler.  Zira belediyecilikle uzaktan yakından alakaları olmadığı gibi pozitif yönelmeye namzet kişiler olmadıkları da kamuoyunun malumudur. "

"Hal böyleyken; hangi akıl tutulmasıdır ki! Seçim kazanmaya muktedir bir muadili olmadığı, gün gibi aşikar olan birinin; adaylığını ilan etmekten imtina edilsin." açıklamasını yapan Tambova, "Umuyorum ki! Böylesi, tarihi bir riske girmeye cesaret ederken; kaybedilmesi halinde bu vebalin ve sorumluluğun, ne derece ağır ve büyük olacağının da bilicindedirler. Zira başta Eskişehir kamuoyu olmak üzere; ülkenin tamamında, buna benzer hesaplar vermek durumunda kalmanız, kaçınılmaz olacaktır." dedi.

Hibya Haber Ajansı