Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2024 yılının demokrasi, adalet ve huzur getirmesini temenni ederek  2023 yılının daha önceki yıllardaki gibi işçinin, emekçinin daha da fakirleştiği, Saray düzeninin Lale Devri'nin şatafatıyla devam ettiği, neredeyse her gün bir kadın cinayetinin işlendiği, zam üstüne zamların yaşandığı iktidardan yana olmayanların başının çaresine baksın anlayışının sürdüğü bir yıl olarak geçtiğini söyledi.

2023 yılının, önceki yıllara göre çok daha zor geçtiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Köksal, “2023 yılı, iktidarın beceriksizliği dolayısıyla işçimiz, emekçimiz, memurumuz, çiftçimiz, emeklimiz ve hatta işletme sahiplerimiz için zor geçti. Politikasızlık temel politika haline geldi, her yıl olduğu gibi dün söylenen bugün unutuldu; halkımızın aklıyla yine dalga geçildi. 2023 yılı da yolsuzlukların ayyuka çıktığı, torpil ve kayırmanın sıradanlaştığı, hukukun hiçe sayıldığı, devlette cemaatleşmenin övüldüğü, israfın sorgulanmadığı bir yıl oldu. AKP 2023 yılını da iç güç dış güç diye kötü yönetimine kılıf uydurarak geçirdi. Bugüne kadar birçok hükümet gördüm geçmişteki hükümetleri araştırdım şunu net söyleyebilirim ki hiçbir hükümet zamlar konusunda AKP’nin eline su dökemez. 2023 yılında da Saray Hükümeti, vergi alabilmek için sanayici, iş insanını, emekçiyi, vatandaşı ateşe attı. 2023 yılı, yine geçmediğimiz köprülerin, kullanmadığımız yolların yükünü vatandaşın omuzladığı bir yıl oldu. Kısa bir süre sonra yapılacak yerel seçimlerde yurttaşlarımız AKP’ye 2023 yılının hesabını sandıkta en güzel şekilde soracaktır.” dedi.

2023 yılının ülkemiz için maalesef tarihi acıların yaşandığı bir yıl olduğunu kaydeden Köksal, "2023 yılını ölümlerin ve acıların gölgesinde geride bıraktık. Deprem ülkesi olan ülkemiz, tarihinin en büyük kayıplarını 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde verdi. AFAD’ın raporunda yer alan sayılara göre depremde 50 bin 783 insanımız hayatını kaybederken, 115 bin 353 kişi de yaralandı. Yıkılan bina sayısı da 37 bin 984 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin dört bir yanında deprem bölgesi ile dayanışma çabasına girilirken, sanatçı Haluk Levent’in liderliğindeki yardım platformu Ahbap’ın bölgeye ulaştırdığı çadırları Kızılay’dan satın aldığı ortaya çıktı. Afet sırasında yapılan bu satış nedeniyle Kızılay yönetimi vatandaşlarımızın büyük tepkisini toplarken, televizyon kanallarında canlı yayınlanan dayanışma programlarında açıklanan bağış tutarı ile toplanan bağış arasındaki farkla da bir şok daha yaşadık. Ülke olarak 15 Mart 2023’te bir felaket daha yaşadık. Şanlıurfa’da meydana gelen selde 17 yurttaşımız hayatını kaybederken, selin etkilediği Adıyaman’da da 4 yurttaşımız can verdi. Felaketin Şanlıurfa’da ev, iş yeri ve araçlara verdiği zarar da 300 milyon lira olarak hesaplandı. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yüzümüzü Filenin Sultanları güldürdü. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 3 Eylül 2023’te Avrupa Şampiyonu oldu." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı