Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yılbaşında ve 2024 yılının ilk günlerinde Türkiye'de genellikle yüksek basınç merkezinin etkisi altında kalacağı, batı kesimlerde hafif ve orta kuvvette yağmur, diğer bölgelerde parçalı az bulutlu ve yağışsız bir havanın etkili olması, yurdun iç kesimleri başta olmak üzere gece ve sabah saatlerinin yer yer sisli ve puslu geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının; Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken rüzgarın yeni yılın ilk günlerinde hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

31 Aralık 2023 ve 1 Ocak 2024 arasında bazı merkezlerde beklenen hava durumu şu şekilde:

"Ankara: Parçalı bulutlu, pazartesi günü güney kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu, en düşük 1, en yüksek 10 derece.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde puslu ve yer yer sisli, en düşük 10, en yüksek 15 derece.

İzmir. Parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimleri puslu ve yer yer sisli, en düşük 11, en yüksek 17 derece.

Kayseri: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, en düşük 1, en yüksek 12 derece.

Antalya: Parçalı bulutlu, pazartesi günü aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar doğu kesimlerinde yerel kuvvetli, en düşük 12, en yüksek 20 derece.

Adana: Parçalı bulutlu, pazartesi günü aralıklı sağanak yağışlı, en düşük 7, en yüksek 19 derece.

Diyarbakır. Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu, en düşük -2, en yüksek 11 derece. Erzurum: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu, en düşük -5, en yüksek 5 derece. Trabzon: Az bulutlu ve açık, en düşük 8, en yüksek 16 derece."

Hibya Haber Ajansı