Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘2024 Yılı Avrupa Spor Şehri’ ünvanını alan Kayseri’yi, sporun merkezi haline getirecek prestijli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapımı tamamlanan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Spor Tesisleri’nin açılışı gerçekleşti.

Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Spor Tesisleri'nin Açılış Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Sayın Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Başkan Büyükkılıç, “Sayın bakanımızın teşrifleriyle hizmetten hizmete, yatırımdan yatırıma, temel atmadan temel atmaya koşan bir anlayış içerisinde, uyum kültürüyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’nin Kayseri’deki vizyon projelerin üzerine yeni projeler eklediklerini belirten Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Değerli bakanım sizlerin Kayseri’mize belediye başkanlığınız döneminde oluşturduğunuz vizyon doğrultusunda her alanda çalışmalarımızı geliştirerek, üzerine bir şeyler ekleme mantığı içerisinde sürdürmeye devam ediyoruz. Hatırlanacağı üzere yapmış olduğunuz bir toplantıda yaklaşık 10 madde üzerinde bizlere ufuk açıcı, şehrimize katkı sağlayıcı yaklaşımlar ile Kayseri’mizi ticaretin, sanayinin, turizmin, eğitimin ve sporun şehri ve diğer alanlarda ön plana çıkarmak için tespitler yapmış ve bu doğrultuda çalışmalar yapılması yönünde talimatlar vermiştiniz. Daha sonraki süreçte bu çalışmaların üzerine bizler de müzeler şehri, kütüphaneler şehri, genç ve öğrenci dostu mantığı içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı