Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı, dün Çin’deki geleneksel imalat endüstrilerinin gelişimini ve dönüşümünü hızlandırmak amacıyla bir yönetmelik açıkladı. Yönetmelik, Çin’in geleneksel imalat endüstrisinin, 2027 sonu itibarıyla, en yüksek kalitede, akıllı, yeşil ve entegre gelişiminin belirgin bir ilerleme göstermesini amaçlıyor. Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonunu ve 8 resmi kurum tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre Çin, bu alanda küresel çalışma ve iş birliği çerçevesindeki iş bölümü içinde konumunu ve rekabet gücünü sağlamlaştıracak.

Söz konusu yönetmelik, 2027 yılında bütünüyle karşılanmış olacak bir dizi hedef içeriyor. Buna göre, yine 2027 itibarıyla dijital gelişme yüzde 90’ı ve aynı zamanda temel süreçlerin dijital kontrol oranı da yüzde 70’i aşacak.

Yönetmelik uyarınca, endüstriyel enerji tüketim yoğunluğu ve karbondioksit emisyonu düşmeyi sürdürecek. 10 bin yuanlık (yaklaşık bin 411 dolarlık) endüstriyel artık değer için su kullanımının, 2023 yılında kaydedilen düzeye kıyasla yüzde 13 oranında azalması öngörülürken; yine 2027 yılında, endüstriyel katı atıkların kapsamlı kullanım oranının da yüzde 57’yi aşması bekleniyor. 

Hibya Haber Ajansı