Akşener, 1 yıl önce öldürülen Sinan Ateş olayında faillerinin hala bulunamaması hakkında "Geçtiğimiz yıl bugün, bu saatlerde, başkent Ankara'nın göbeğinde aşağılık bir suikast sonucunda Sinan Ateş'i kaybettik. Yani tam 1 yıl oldu... Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Rabbim; Ayşe kardeşime, Bengisu'ya, Banuçiçek'e ve tüm sevenlerine sabır versin... Geciken adaleti, zulüm olarak öğütleyen kadim bir devlet geleneğine sahipken; biz tam 1 yıldır bu korkunç suikastı düzenleyen gerçek faillerin cezalandırılması için çağrılar yapıyoruz." dedi.

Ortaya çıkan bilirkişi raporuyla; iktidarın Türkiye'de sebep olduğu yozlaşmanın, devletin her kurumunu sarıp sarmaladığını ifade eden Akşener, "Yönetim boşluğu her türlü hukuksuzluğa alan açmış. Yani meydan boş kalınca hüküm de çakallara kalmış. Ama şunu hiç kimse unutmasın ki; çakalın özgürlüğü, aslan ayağa kalkana kadardır."  açıklamasında bulundu.

"Mafyaları, simsarları, uyuşturucu kaçakçılarını yüreklendiren bir sessizliği biz asla kabul etmeyeceğiz." diyen Akşener, şunları kaydetti:

"Adaleti eğip bükerek; her türlü ahlaksızlığı, suçu ve kirli çıkarı gölgeleyen bir anlayışa asla sessiz kalmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni vicdanın köreldiği ve adaletin geciktiği bir zihniyete asla teslim etmeyeceğiz. Nasıl ki hakikatlerin bir gün ortaya çıkmak gibi çok güzel bir huyu varsa; biz de Sinan Ateş'i aramızdan koparan o hakikati aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz..."

Hibya Haber Ajansı