“Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği iş birliğinde Büyükşehir Belediyesi, fidan dikimi için belirlediği 50 noktanın 38’incisini Malazgirt Mahallesi’yle tamamladı. 

EBRD’nin Yeşil Şehir ilan ettiği Gaziantep’te proje kapsamında bugüne kadar 312 bin 273 metrekarelik alan ağaçlandırılırken, dikilen fidan sayısı da 15 bini geçti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğin gerçekleştiği mahallenin çok özel bir isme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1933 yılında Gaziantep’e geliyor ve bir talimat veriyor. Gaziantep Lisesi’nin kurulmasını talimat veriyor. Gaziantep Lisesi’nde 90 yıldan bu yana bilgi ormanları yetişiyor. Bilgi ormanı çok mühim. Artık yeni bir dünya var. Doğalgaz ve petrolün önemi artık beşeri sermaye yani yetişmiş insan gücü kadar önemli değil. İşte benim karşımda yetişmiş insan gücü var. Bu beşeri sermaye bugün, kendini yetiştirmesinin yanında Malazgirt Mahallesi’ne ağaç dikiminin yapılmasına vesile oluyor.”

Hibya Haber Ajansı