Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tanıtım programına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Serdar Öztürk, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım programında vatandaşlara hitap eden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizin ulaşım ağını genişletiyor aynı zamanda araç sayısını da arttırma yönündeki gayretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Büyükkılıç, 15 adet elektrikli otobüs aldıklarını ve 8 adedinin teslim edildiğini belirterek, “Şuanda 15 tane yerli ve milli ful elektrikli 18 metre uzunluğunda körüklü otobüs aldık şehrimize. Bunun 8 tanesi teslim oldu. Peyderpey birkaç hafta içerisinde de diğerleri gelecek ve inşallah filomuz güçlenmiş olacak. 6 tane de daha önceden vardı, 21 elektrikli körüklü otobüsümüz olmuş olacak” şeklinde konuştu.

200 milyon TL’lik maliyet ile elektrikli otobüsleri kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Amacımız şehirdeki hem otobüslerin yaş oranını aşağıya doğru çekmek hem konforunu arttırmak yönünde gayret göstermek. Her biri yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olan, yani 200 milyon TL civarında bir maliyet ile şehrimize böyle bir kazanım sağlamış oluyoruz.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yerli ve milli üretime dikkat çekerek, “Yerli olanı tercih etmek, milli olanı tercih etmek ülkenin ekonomisini ayağa kaldırma adına en önemli işlerden biri diye düşünüyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı