Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024 yılının gelişi vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay mesajında, “2023 yılını da Konya Modeli Belediyecilik vizyonumuz ışığında Konya’mızın her alanda yükselişini sürdürmek için yoğun çalışma temposuyla geçirdik. Şubat ayında 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan ve hepimizi derin bir yasa boğan depremlerle sarsıldık. Bir yandan Hatay’daki kardeşlerimizin yaralarını sararken bir yandan da şehrimiz için ter dökmeye devam ettik.'' ifadelerine yer verdi.

2023 Dünya Spor Başkenti unvanını birçok uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaparak başarıyla taşıdıklarını hatırlatan Başkan Altay, ''Cumhuriyetimizin 100. yılında Konya’mızın küresel vizyonunu şekillendiren tarihi bir programa ev sahipliği yaptık. Dünya genelinden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan konukların katılımıyla Konya’mızda düzenlediğimiz UCLG Dünya Konseyi sırasında teşkilatın dönem başkanlığını devraldım.''

2024 yılında da yaptığı çalışmalarla Konya olarak Türkiye Yüzyılı’na katkı sağlamaya devam edeceğini belirten Başkan Altay sözlerini şöyle tamamladı:

''Konya, 2024 yılında da her alanda yükselmeye ve ülkemizin parlayan yıldızı olamaya devam edecektir. 2024’te başta Gazze olmak üzere tüm dünyada akan kanın durmasını ve ülkemizdeki terör belasının son bulmasını diliyorum. Ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğü için şahadete yürüyen tüm kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum. Bu duygularla tüm hemşehrilerime ve ülkemize barış ve kardeşlik duyguları içinde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyor, 2024’ün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı