Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Mevlana Uluslararası Judo Çalışma Kampı”, dünyanın 10 farklı ülkesinden milli sporcuları Konya’da bir araya getiriyor.

Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kampa katılan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Konya’da hem ulusal hem de uluslararası çok değerli organizasyonların yapıldığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonla en ince ayrıntısına kadar ilgilendiğini vurgulayan Huysuz, şunları kaydetti:

“Konya Büyükşehir Belediyemiz özellikle bu organizasyonun her aşamasında var. Hem altyapıdan yetiştirdiği sporcular anlamında hem tesis anlamında, diğer konularda Konya Büyükşehir Belediyemiz gerçekten bize büyük bir yol açtı. Biz de onu federasyon olarak destekliyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi zaten Türk sporuna güzel sporcular yetiştirdi. Sadece judo olarak değil, tekvando, güreş ve diğer branşlarda da bunu sağladı. Spora da gerçekten büyük yatırımlar yapıyor.”

Konya Büyükşehir Belediyesi Judo antrenörü Şeyda Aydoğan da kampın çok verimli ve sorunsuz ilerlediğini ifade ederek, “Önümüzdeki Ümitler Türkiye Şampiyonası, Gençler Türkiye Şampiyonası ve akabinde Milli Takım’a katılan sporcularımızın da mücadele edeceği Avrupa ve Dünya Şampiyonları hazırlıkları için bu kampı yapıyoruz.” dedi.

Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya, Yunanistan, Çeçenistan, Kırgızistan, Ürdün, Özbekistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen milli sporcular da kamp organizasyonunu çok beğendiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 350 sporcunun katılımıyla başlayan kamp, 3 Ocak’ta sona erecek.

Hibya Haber Ajansı