ANKARA (AA) - Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) Direktörü Muzaffer Yalçın, 2022 boyunca toplum ve çevre odaklı bir çok proje yürüttüklerini belirterek, "Hizmet verdiğimiz bölgeden başlayarak, ülkemize ve dünyaya sürdürülebilir katma değer yaratacak işler üretmek için tüm enerjimizle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Yalçın, yazılı açıklamasında, hizmet verdikleri Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta toplam 1 milyar 846 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlama prensibiyle yatırım ve iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Yalçın, amaçlarının hizmet verdikleri bölgeden başlayarak, Türkiye ve dünyaya sürdürülebilir katma değer yaratacak projeler üretmek olduğunun altını çizdi.

Bu amaçla toplumsal cinsiyet eşitliğinden, doğanın ve tarihin korunmasına kadar hayatın her alanına dokunan projeler geliştirdiklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu amaca hizmet eden çalışmalarda OEDAŞ ailesi olarak gönüllü olarak yer alıyoruz. Bu projelerde yer alan, enerjisiyle bizlere ilham veren 1200'ü aşkın çalışanımıza da teşekkür ediyorum. Geçen yıl boyunca toplum ve çevre odaklı bir çok proje yürüttük. Hizmet verdiğimiz bölgeden başlayarak, ülkemize ve dünyaya sürdürülebilir katma değer yaratacak işler üretmek için tüm enerjimizle çalışıyoruz."

OEDAŞ'ın proje ve çalışmalardan bazıları ise şu şekilde:

2019 yılında hayata geçirilen "Enerjimiz Eşit" yaklaşımı ile tüm kademelerde fırsat eşitliğini sağlayarak bunu sürdürülebilir kılmayı hedefledi.

Çocuklarda çevre bilinci ve enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen OEDAŞ’ın her yıl hizmet verdiği farklı bir şehirde düzenlediği şiir ve resim yarışması düzenledi.

Ayrıca, omurilik felçli bireylere destek olmak için "Plastik Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüşüyor" sloganı ile başlattığı kampanyasını 2022 yılında da sürdürdü.

Göçmen kuşların göç yolları üzerinde olan bir bölgede hizmet veren OEDAŞ, kuşları elektrik akımından korumak için yaptığı enerji nakil hatlarındaki izolasyon çalışmalarını 2022 yılında da sürdürdü.

Sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve başta kısırlaştırma olmak üzere tedavi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2021 yılında hayata geçirilen "Can Dostlar" sosyal sorumluluk projesi de 2022’de aralıksız devam etti.

Türkiye'de karbon ayak izini hesaplayan ve doğrulatan tek elektrik dağıtım şirketi olan OEDAŞ, Carbon Disclosure Project tarafından yayımlanan "iklim Değişikliği" programının 2022 yılı değerlendirmesinde, “B” derecelendirme notunu alarak mevcut skorunu korudu.

OEDAŞ'ın gönüllü çalışanları kent ormanları ve mesire alanlarında temizlik yaptı. Beş ilde yapılan çalışmalarda toplam 214 torba çöp toplandı. Bunun yanı sıra; bu alanların yeşermesi içi belirli dönemlerde fidan dikimi de gerçekleştirildi

"OEDAŞ tarihi aydınlatıyor" sloganıyla 2021 yılından itibaren Frig Vadisi'nin Türkiye’nin en önemli kültür ve doğa miraslarından biri olan farklı noktalarına yatırımlar yapan şirket, 2022 yılında da bölgeye yönelik yatırımlarını sürdürdü.