Shenzhen Kültür, Radyo, Film ve Televizyon Turizm ve Spor Bürosu, Aralık ayının sonundan Şubat 2024'ün sonlarına kadar sürecek özenle hazırlanmış 150'den faza heyecan verici sanat etkinliği düzenleyecek. Bu büyüleyici etkinliklerde 200'den fazla performans, 40'tan fazla sergi ve 100'den fazla açık hava kültürel etkinliği olacak, herkes için sürükleyici ve çeşitli bir deneyim sunulacak.

Shenzhen yılın sonunda ve önümüzdeki Bahar Festivalinde 200'den fazla performans, 40'tan fazla sergi ve 100'den fazla açık hava kültürel etkinliği de dahil olmak üzere 150'den fazla renkli sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Yılbaşının ilk günlerinde 9 ülkeden uluslararası tanınmış 14 orkestra Shenzhen'de toplanacak ve Shenzhen Senfoni Orkestrası gibi yerli orkestralarla 25 uluslararası ve üst düzey Yeni Yıl konserleri gerçekleştirecekler.

Bahar Festivali sırasında Shenzhen Opera ve Dans Tiyatrosu tarafından düzenlenen ve sergilenen Bahar Şarkısı adlı dans draması, 12-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Shenzhen Büyük Tiyatrosu'nda vatandaşlarla birlikte sahnelenecek.

Görkemli sanat etkinliklerinin art arda yapılması, Shenzhen'i canlandırıcı bir atmosferle sarmalayarak hayat dolu bir Yeni Yıl sunuyor. Hem şehrin sakinleri ve hem de turistler kendilerini yalnızca geleneksel şenlik ortamına değil, aynı zamanda yeni ve büyüleyici deneyimlere kaptırabilirler. Shenzhen'de neşe ve keyifle dolu kültürel bir kutlamanın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle de Shenzhen'in sıcak ve cazip kış iklimi, şehri tatil seyahatleri için uygun bir yer haline getiriyor ve diğer bölgelerdeki soğuk havalara karşı bir mola verme imkanı sunuyor.

Yarısı tabiat, yarısı şehir olan, neredeyse 2000 kilometrekarelik arazi üzerinde yer alan Shenzhen dağ, deniz, orman, tarla, nehir, çayır ve sulak alan gibi tüm doğal unsurları bir araya getirmiş ve "dağların ve denizlerin kalbindeki şehir" unvanı Shenzhen'in ekolojik iş imgesi haline gelmiştir.

Ağustos 2022'de Shenzhen'deki ilk dağ-deniz korudoru olan "Tanglang Dağı-Dasha Nehri-Shenzhen Körfezi Koridoru" tamamen bağlanarak vatandaşların dağların, nehirlerin, denizlerin ve şehirlerin iç içe geçmesinin keyfini çıkarmasına olanak sağladı. Bu yılın sonunda Shenzhen'in ekolojik kaynaklarını bütünleşik bir şekilde göstermek için 200 kilometre uzunluğundaki ana yürüyüş parkuru “Kunpeng Trail” açıldı.

Shenzhen sulak alanlar bakımından da zengindir. Şu anda Futian Mangrov Doğa Koruma Alanı, Futian Mangrov Ekoloji Parkı ve Xiwan Mangrov Sulak Alan Parkı "dağların ve denizlerin kalbindeki şehir" olan Shenzhen'in bir parçası haline geldi.

Açık ve küçük Meisha bölgesi, denize bakan kum beyazı Judiaosha ve Yangmeikeng ile Shenzhen'in kıyı turizmi kaynakları da zengin ve yüksek kalitededir.

Shenzhen yalnızca modern bir şehrin modaya uygun atmosferine sahip değil, aynı zamanda zengin ve uzun bir geçmişe de sahiptir. Shenzhen Nantou Antik Kenti, Dapengsuo Şehri ve Gankeng Antik Kenti gibi tarihi ve kültürel cazibe noktalarını ortaya çıkarmaya ve korumaya devam ediyor. Öte yandan Shenzhen, Dawanshiju, Shekou Sea World ve OCT Innovation Block gibi 10 karakteristik kültürel yapı inşa etti. Yakında kültürel yapıda yaklaşık 60 yaşam festivali düzenlenecek.

 

Hibya Haber Ajansı