İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulan, finansal teknoloji sektöründe faaliyet gösteren teknoloji şirketi Architecht’in yazılımcı yetiştirme programı “Train&Work”e başvurular devam ediyor.

Architecht'ten yapılan açıklamaya göre, yenilikçi ürün portföyü, uluslararası iş ortakları ve müşterileriyle Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji şirketlerinden Architecht’in gelecek yıllarda başarısını devam ettirecek ve daha üst seviyelere çıkaracak “Bilgi Teknolojileri” yeteneklerini yetiştirme programı olan “Train&Work” kampına başvurular sürüyor.

- Eğitime katılanlara maaş ödenecek

Üniversiteden yeni mezun olan genç yeteneklere yönelik düzenlenen kampta katılımcılar, alanında uzman eğitmenler tarafından çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere yaklaşık 6 ay süreli nitelikli bir eğitim görecek.

Programın “Sanal Sınıf” eğitimleri ile başlayan ilk aşaması, verilen eğitimlere yönelik bir değerlendirme sınavı ile sonlanacak. Sınavda başarılı olan adaylarla eğitimlere yüz yüze devam edilecek. Yüz yüze eğitimlerle beraber katılımcılara 5 ay boyunca maddi yönden destek olmak amacıyla maaş ödemesi yapılacak.

Eğitim kampı boyunca katılımcılar Architecht’te kullanılacak teknolojilerin deneyimlendiği projelerle hem teknik hem kişisel gelişim alanında gelişim fırsatı yakalayacak. Tüm bu süreç sonunda başarı gösteren adaylara rekabetçi bir ücretle Architecht’te iş teklifi yapılacak.

- Başarılı olan katılımcıları ayrıcalıklı bir iş teklifi bekliyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen Architecht İK, Yönetişim ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şule Hatun Avşaroğlu, “Train&Work” programımıza, mühendislik mezunu olmayıp yazılım alanında kariyer yapmayı planlayan yeni mezunları, 6 ay süren çok kaliteli bir eğitimle yazılımcı ya da analist olabilecek seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Kamp sonunda başarılı olan katılımcılarımızı da çevik organizasyon yapısı, sürekli öğrenme kültürü ve güçlü çalışan deneyimi ile en iyi işveren seçilen Architecht’te istihdam etmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avşaroğlu, Train&Work kampında katılımcıları, yetkin eğitmenlerin hazırladığı dolu bir müfredat, en son teknolojileri deneyimleyebilecekleri projeler, gelişimlerini takip etmek ve her zaman ileri taşımak için mentor desteği, eğitimlerine rahatlıkla odaklanabilmeleri için eğitim dönemi boyunca maaş ödemesi, katılım sertifikası ve kamp sonunda Architecht’te çalışmaya yönelik ayrıcalıklı bir iş teklifinin beklediğini bildirdi.

Avşaroğlu, yazılım geliştirmeye ilgi duyan ve finansal teknoloji alanında kendini yetiştirmek isteyen herkesin bu projeye başvurabileceğini belirtti.

Mühendislik fakültelerinden mezun olanların ise 100 İstihdam ilanlarına başvurabileceklerini aktaran Avşaroğlu, “Yazılım mühendisi, analist, mobil yazılım mühendisi, test mühendisi, ürün yöneticisi ve veri bilimcisi gibi roller için 100 kişilik bir istihdam süreci başlattık. Bilgisayar bilimleri ve ilgili mühendislik fakültesi bölümlerinden mezun olanlar bu ilanımıza başvuru yapabilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Avşaroğlu, önce insan önce çalışan ilkesiyle ve insan odaklı süreçleriyle son 3 yıldır Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer aldıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Yazılım sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve çalışan bağlılığı konusunda Architecht olarak kendimizi sürekli güncelliyoruz. Arkadaşlarımıza sunduğumuz rekabetçi ücretlendirme, kapsamlı akademik teşvik sistemi, ulusal ve uluslararası sertifika programları, esnek yan haklar, uzaktan çalışma, ödüllü ofisler, iş yaşam dengesi ve sürekli gelişim imkanlarıyla yeteneklerin tercih ettiği kurumlar arasında ilk sıralarda olmak gibi iddialı hedeflerimiz var."

Söz konusu programa başvurular 6 Şubat Pazartesi günü sona erecek.