WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Şimşek: “Büyüme ve cari açığın hedeflerimiz ile uyumlu olacağını öngörüyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme ve cari açığın hedefler ile uyumlu olacağını öngördüklerini bildirdi.

Bakan Şimşek: “Büyüme ve cari açığın hedeflerimiz ile uyumlu olacağını öngörüyoruz”
Paylaş:

Bakan Şimşek, uygulanan programın gerçekçi ve tutarlı hedefleri sayesinde öngörülebilirliğin artırıldığını belirterek, “2023 yılsonu gerçekleşmeleri programımız ile uyumlu seyrediyor ve revize hedeflerimizi tutturuyoruz. Aylık enflasyonda devam eden düşüş ile yılsonu enflasyon yüzde 64,8 gerçekleşti.” dedi.

Yıllıklandırılmış çekirdek göstergelerin 2024 hedefleri ile uyumlu seyrine devam ettiğine dikkati çeken Bakan Şimşek, büyüme ve cari açığın hedefler ile uyumlu olacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Bakan Şimşek, 2023 yılı bütçe açığının ise hedefin oldukça altında gerçekleşeceğine değinerek, “2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.