Çin’in küresel fikri mülkiyet alanında gerçek anlamda güçlü bir devlet olduğu bildirildi.

Bu yıl, Çin’in Patent İşbirliği Anlaşması’na (PCT) katılmasının 30.yıldönümü. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, Çin tarafının küresel patent iş birliği ve fikri mülkiyet alanında küresel yönetimine katılması hakkında bilgi verdi.

Sözcü Wang Wenbin, Çin tarafının öteden beri küresel patent işbirliğiyle fikri mülkiyet haklarının korunmasına büyük önem verdiğini söyleyerek, PCT’ye katılmasından bu yana geçen 30 yıl içinde Çin’in Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ile verimli iş birliği yaptığını belirtti.

Wang’ın verdiği bilgilere göre, Çin tarafının PCT aracılığıyla gerçekleştirdiği küresel patent başvuru sayısı ardı ardına 4 yıldır dünyada ilk sırada yer aldı. Çin, günümüzde küresel fikri mülkiyet alanında gerçek anlamda büyük ülke ve küresel inovasyon alanında önemli bir halka haline geldi.

Wang Wenbin, Çin tarafının sürekli olarak fikri mülkiyet alanında dışa açılmayı genişlediğine, piyasalaşma, hukuk üstünlüğü ve uluslararasılaşmaya dayalı elverişli bir ticari ortam oluşturduğuna işaret etti.

Verilen bilgilere göre, geçen 10 yıl içinde “Kuşak ve Yol” inşasını Çin ile birlikte yürüten 115 ülkenin Çin’de gerçekleştirdiği patent başvuru sayısı yüzde 5.4 oranında artarak 253 bine ulaştı.

Wang Wenbin, geleceğe bakıldığında Çin’in dışa açıklık, kapsayıcılık, denge ve herkese yarar sağlama ilkelerinden hareket edip, fikri mülkiyet alanında tüm dünya ülkeleriyle küresel işbirliğini güçlendirmeye, küresel fikri mülkiyet yönetiminin daha adil ve rasyonel bir yönde ilerlemesini hızlandırmaya ve insanlığın kader birliğini oluşturmaya hazır olduğunu vurguladı.  

Hibya Haber Ajansı