Eskişehir’in havasını, suyunu ve toprağını korumak için her alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren büyükşehir belediyesi yeni, çevreci bir uygulama başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 2023 yılı içinde toplamda 43 kilometrelik kırsal mahalle yollarının yapımında, bitümlü emülsiyon yerine reçine esaslı astar malzemesi uygulaması gerçekleştirdi.

Uygulamanın hem çevre dostu hem de tasarruflu olduğunu belirten büyükşehir belediyesi yetkilileri, “Geleneksel olarak kullanılan bitümlü bağlayıcılar (MC-30 - FM2B2), yüksek oranda petrokimyasal çözücü (kerosen) içeren ve petrol kökenli hidrokarbonların bir karışımı olarak tanımlanır. İçeriğinde bulunan yanıcı ve uçucu çözücüler ile petrol ürünleri nedeniyle çevresel etkilerinin yanında uzun süre maruz kalındığında çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak 2023 yılı içine toplamda 43 kilometrelik kırsal mahalle yollarının yapımında, bitümlü emülsiyon yerine uyguladığımız reçine esaslı astar malzemesi ile geleneksel olarak kullanılan bitümlü bağlayıcılara kıyasla büyük oranda tasarruf sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı