The Harvard Gazette'nin haberine göre, Claudine Gay Salı günü yaptığı açıklamada Harvard Rektörlüğü'nden istifa ettiğini duyurdu. Gay'in yerine, Harvard'ın Baş Akademik Sorumlusu olan Profesör Alan M. Garber geçici başkan olarak görev yapacak.

Harvard Rektörlüğü görevini 6 aydır görevdeydi ve ABD’nin 8 seçkin okulundan oluşan Ivy League üniversitelerindeki ilk siyah ve ikinci kadın rektör olmuştu.

Üniversite'nin 30. Rektörü olan Gay, altı aydır sürdürdüğü görevinden istifa ederken, Harvard topluluğuna gönderdiği mesajda "Bu kararı kolay almadım" dedi ve ekledi:

"Harvard halkına inanıyorum çünkü sizde daha iyi bir gelecek olasılığı ve vaadi görüyorum. Son haftalar, bu geleceği inşa etmek için yapmamız gereken çalışmaların netleşmesine yardımcı oldu - her türlü önyargı ve nefretle mücadele etmek, birbirimizin onuruna saygı duyduğumuz ve birbirimize şefkatle davrandığımız bir öğrenme ortamı yaratmak ve gerçeğin peşinde açık sorgulama ve özgür ifadeye olan kalıcı bağlılığımızı teyit etmek."

Üniversitenin 11 üyeli yönetim kurulu Harvard Corporation üyeleri de Gay'e teşekkür ederek, onun Harvard'a ve Harvardlılara olan bağlılığını övdü ve Gay’in istifasının ardından, 2006 yılından bu yana profesör olarak görev yaptığı öğretim üyeliği görevine devam edeceğini açıkladı.

Hibya Haber Ajansı