İSTANBUL (AA) - LG Electronics (LG), CES 2023'te yeni gram Ultraslim ve gram Style'ın da dahil olmasıyla her zamankinden daha fazla çeşitlilik sunan genişletilmiş LG gram serisinin tanıtımını gerçekleştiriyor.

Şirket açıklamasına göre, CES 2023'teki LG gram serisinin en önemli ürünü olarak, şimdiye kadarki en ince gram modeli, yeni LG gram Ultraslim (15Z90RT) yer alıyor.

Taşınabilirlik arayan kullanıcılar için tasarlanmış bir dizüstü bilgisayar olan Ultraslim, 998 gramlık bir ağırlığa ve kapalıyken yaklaşık bir akıllı telefon ya da notepad kadar olan yalnızca 10,99 milimetrelik bir kalınlığa sahip.

2023 serisindeki en ince yapılı gram olan 15Z90RT, görüntü kalitesi ve işlem gücünün yanı sıra 15,6 inçlik OLED ekranı Parlama Önleyici Düşük Yansıma (AGLR) kaplama ve Performans Çekirdekleri'ne (P-Cores) sahip 13. Nesil Gen Intel Core Processor çiple birlikte sunuluyor. Yeni modelin taşınabilirliğini daha da artıran ise ultra kompakt adaptörü.

16 ve 14 inçlik versiyonları (16Z90RS ve 14Z90RS) olan LG gram Style dizüstü bilgisayarlar, mevcut renk seçeneklerinin her birinin dinamik olarak parlamasını ve değişmesini sağlayan, ışığa ve açıya bağlı olarak hareket eden ve değişen bir cam tasarımına sahip. Tasarıma odaklanma yeni "gramlar"da da devam ediyor. Yumuşak LED arkadan aydınlatma, "gizli" dokunmaya duyarlı yüzey sayesinde kullanıcının her dokunuşunu aydınlatıyor.

LG gram Style dizüstü bilgisayarlarda, her birinde yüksek yenileme hızına sahip 16:10 OLED Parlama Önleyici Düşük Yansımalı ekran, 13. Nesil Gen Intel Core Processor ve Gen4 NVMe katı hal sürücüsü (SSD) bulunuyor. 2023 gram serisindeki diğer tüm modeller gibi, 16Z90RS ve 14Z90RS de Thunderbolt 4 ve HDMI bağlantısını destekliyor. Ayrıca LG gram'ın 2023 için en büyük yeniliklerinden biri de Dolby Atmos ile sağlanan atmosferik ses özelliği.

- "2023 LG gram serisi daha da çeşitlendi"

2023'te yeni çıkan Ultraslim ve Style'ın yanı sıra yeni gram 17, 16, 15 ve 14 dizüstü bilgisayarlar (17Z90R, 16Z90R, 15Z90R ve 14Z90R) da bulunuyor. Her biri, markanın kendine has performansı ile hafif ve kompakt tasarımın kombinasyonunu sunuyor.

En yeni 17 ve 16 inçlik gram bilgisayarlar, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB dizüstü bilgisayar GPU'su, 13. Nesil Gen Intel Core Processor ve Gen4 NVMe SSD ile donatıldı. Tek bir şarjla 20 saatten fazla video oynatmaya imkan veren büyük bir pili olmasına rağmen, yeni modellerin her biri, 1,45 kilogramdan daha hafif ve gram Ultraslim'deki aynı kullanışlı kompakt adaptöre sahip.

LG'nin en yeni "gramlar"ı, tüm modellerindeki parlama önleyici kaplamalı IPS paneli ile görüntü kalitesi sunuyor. İlk kez bu yıl kullanılan değişken yenileme hızı (VRR)4 desteği, LG gram kullanıcılarının oyun oynarken takılma olmayan grafiklerin keyfini çıkarmasını sağlarken, Dolby Atmos da filmlerin, müziklerin ve oyunların gerçeğe dönüşmesine yardımcı olan bir ses deneyimi sunuyor.

LG gram'ın LG gram ikisi bir arada ve +view'unun 2023 için geliştirilmiş modelleri de kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 16 ve 14 inçlik (16T90R ve 14T90R) yeni ikisi bir arada, kullanıcılara istedikleri zaman dizüstü bilgisayardan tablete veya tersi yönde geçiş yapma özgürlüğü veriyor. 4 yönlü ince kenar tasarımı ve sağlam ancak ince alüminyum çerçevesinin yanı sıra, en yeni "dönüştürülebilir" gram, LG Stylus Pen (Wacom AES 2.0) ile kullanmak için en uygun hale getirilen önceden yüklenmiş not alma ve çizim uygulamasına da sahip.

LG'nin taşınabilir monitörü +view for LG gram (16MR70), kullanıcıların ekran alanlarını ikiye katlamalarına ve gittikleri her yerde birçok görevi aynı anda daha kolay şekilde yapabilmelerine olanak veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Electronics İş Çözümleri Şirketi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve BT İş Birimi Başkanı Seo Young-jae, yeni gram Ultraslim ve gram Style'ın gelişi ile 2023 LG gram serisinin daha da çeşitlendiğini belirterek, "Son 10 yıldır ultra hafif dizüstü bilgisayar pazarında lider bir marka olan LG gram, dünya çapındaki tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını ve zevklerini karşılamak için yeni form faktörleri sunmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

5-8 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenecek CES 2023'ün ziyaretçileri, LG'nin standında (15501, Las Vegas Kongre Merkezi) en yeni LG gram ürünlerini deneyimleyebilecek. Yeni LG gram serisi, gelecek aydan itibaren Güney Kore'den başlayarak dünya çapında satışa sunulacak.