Zorlu, “Bize yönelik saldırılar karşısında, 81 il ve ilçelerinde aday çıkarma kararımızın nasıl haklı olduğunu milletimize anlatmaya sürdüreceğiz.” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından açıklama yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun TÜFE rakamlarını açıkladığını hatırlatan Zorlu, “2023 yıllık tüketici enflasyonunu öğrenmiş olduk. TÜİK, ‘2023’te ortalama fiyatlar 2022’ye kıyasla yüzde 64,8 arttı’ dedi. Diğer fiyat endeksleri ne dedi? İTO yüzde 74,9; ENAG yüzde 127,2 arttı dedi. TÜİK’e olan güven pek kolay toplanacak gibi değil ama hepimizi ilgilendiren, gelirimizi belirleyen ne yazık ki, TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon. TÜİK’in enflasyonu düşük açıkladığına dair kaygılarımız azalmış olmasa da açıklanan haliyle bile enflasyon oldukça yüksek.” dedi.

“TÜİK’in marketine bizlerin erişimi kalmadı”

Fiyat artışının kuzu etinde yüzde 150, dana etinde yüzde 134 olarak gerçekleştiğine işaret eden Zorlu, “Belki de iktidar mensupları, bir tüketici olarak kırmızı et yemesek de olur, tavuk yeriz diyordur. Ama orada da enflasyon yüzde 83,6. Belki de fazla et zararlı haberini yapmıştır malum kanallar. Zaten sebze yemek daha sağlıklı diye düşünüyor olabilirler. Böyle düşünmenizin de hane bütçenize bir faydası yok, çünkü sebzede de enflasyon yüzde 84. Bir de eğer ev ekonomisi yapma telaşındaysanız, bunların TÜİK verileri olduğunu unutmamanız lazım. Artık hepimiz biliyoruz ki, TÜİK’in marketine bizlerin erişimi yok. Orada bir market var uzakta, gitmesek de görmesek de o market bizim marketimizdir durumu var adeta.” ifadelerini kullandı.

Riyad’da Süper Kupa krizi 

Zorlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa Finali'nin yaşanan kriz üzerine ertelenmesine değindi. Zorlu, “Olayın öznesi futbol gibi gözükse de aslında sporun siyasetin öznesi haline getirildiği bir yanlış sürecin sonucunu yaşadık. Maalesef siyasetin, pek çok alanda olduğu gibi sporun da içine girmesi sebebiyle yaşanan bu hatalı süreçler Türkiye’ye bedel ödetmeye devam ediyor. Bedeli de zaten birbirine kutuplaştırılan vatandaşlarımız oluyor.” dedi. 

İYİ Partili gençlerin gözaltına alınması

İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’ndan, aralarında milletvekilli Rıdvan Uz’un ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’ın oğullarının da bulunduğu üç kişinin Beşiktaş’ta bildiri dağıttıkları için dün gece gözaltına alındığını aktaran Zorlu, “İl Gençlik Kolları üyelerimizin bizzat Anayasa ile güvence altına alınan haklarını kullanmaları engellenmiş, gözaltı kararı ile ifadelerine başvurulmuş durumda” ifadesini kullandı.

Partili gençlerin, Cumhur İttifakı’nın sığınmacı politikasını eleştiren broşür dağıttıkları için belki de  “halkı kin ve nefrete tahrik etme” suçlamasıyla yargılanacağını belirten Zorlu, “Gelin görün ki, “Filistin hilafet ile kurtulur” pankartıyla yürümek ise düşünce özgürlüğü sayılacak. Biz bu dengesizlikten, bu adaletsizlikten, bu ikircikli tavırdan bahsediyoruz. Bunu yapmaya hakkınız yok. Bu milletin evlatlarını kutuplaştırmaya hakkınız yok. Türk gençleri; milyonlarca sığınmacının kabul edildiği ülkemizde milli devlet anlayışının tehdit altında olmasından, kurucu değer ve ilkelerimizin ihlal edilmesinden, demografik yapının bozulmasının yaratacağı sorunlardan duydukları endişeyi anlatıyorlar, anlatmaya da devem edecekler.” değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti’de yerel seçim hazırlıkları

Zorlu, yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Şu ana kadar 4 büyükşehir, 10 il, 108 ilçe ve 18 beldede adaylarımızı açıkladık. Bu hafta Cuma günü, Genel Başkanımız Bursa’da olacak. Yine önümüzdeki hafta adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Özellikle yerelde, kazanacak adaylar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Başkanlık Divanı toplantısında yerel seçimlere hazırlık için konuşulan konulardan birisi de şuydu; Türkiye’deki 81 ilimizi kategorik olarak, birbirlerine yakınlığı anlamında 10 farklı kategoride topladık. Milletvekillerimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız ve o bölgede bulunan Genel İdare Kurulu Üyelerimizle birlikte 5 Ocak tarihinden itibaren sahalara iniyoruz. Heyetlerimizle birlikte illerimize gideceğiz. Hem teşkilatlarımızla hem de vatandaşlarla bir araya geleceğiz. Bize yönelik saldırılar karşısında kararımızın nasıl haklı olduğunu milletimize anlatmaya sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı