Bitfinex Alpha Raporu’nda yayınlanana verilere göre, Bitcoin fiyatlarında yıl boyunca gerçekleşen rekor fiyatlara rağmen, Bitcoin yatırımcıları varlıklarını elinde tutma kararlılığını sürdürüyor. Bir yıldan daha uzun süredir hiç işlem görmeyen Bitcoin arz miktarı şu anda toplam Bitcoin arzının yüzde 70’ini oluştururken, yaklaşık 13,65 milyon Bitcoin henüz piyasaya sürülmedi.

İki yıldan uzun bir süredir işlem görmeyen Bitcoin miktarı şu anda 11,2 milyona ulaşırken, bu miktar dolaşımdaki arzın yaklaşık yüzde 60’ını temsil ediyor. Dolaşımdaki Bitcoin arzının büyük bir kısmının cüzdanlarda sabit durması da dikkatleri üzerine çekiyor. Arz miktarının sınırlı olması, talebin artmasıyla birlikte fiyatların yukarıya taşınmasını sağlıyor.

 

Bitcoin hızı 15,78 ile en düşük değerine ulaştı

Bitcoin’in alım satım veya yapılan işlemlerde kullanılma sıklığının bir ölçütü olan Bitcoin hızı, 15,78 ile şimdiye kadar gördüğü en düşük değere ulaştı. Bu durum, son ayı piyasasında 80 ile zirve yaptığı döngüye göre duyarlılıkta önemli bir değişiklik olduğunu ortaya çıkarken, BTC, 24 Kasım’da yılın en yüksek seviyesi olan 38 bin 410 dolara ulaştı. Bitcoin arzının yüzde 83,7’sinin kârlı pozisyonlarda tutulmasına rağmen, potansiyel kazanımların büyüklüğü bu oranın nispeten daha mütevazı bir hale gelmesini sağlıyor.

Uzun vadeli yatırımcıların (LTH) stokları rekor seviyelere ulaşırken, kısa vadeli yatırımcıların (STH) stoklarının ve alım satım hacimlerinin tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemesi de dikkat çekiyor. LTH ve STH stok seviyelerinde oluşan farklılık, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının piyasada giderek güçlendiğini, spekülatif alım satımların ise giderek azaldığını gösteriyor.

 

Olumsuz haberlerin Bitcoin’in fiyatını neredeyse hiç etkilememesi dikkat çekti

Bu haftanın haberlerine Binance CEO’su aleyhine karara bağlanan para cezaları gündeme damgasını vurdu. Bu haberin piyasa için olumsuz bir gelişme olmasına rağmen, Bitcoin’in fiyatının neredeyse hiç etkilenmemesi dikkat çekti.

Diğer bir yandan Hong Kong gibi yargı yetki alanlarında, lisans verilerek düzenleyici denetim kapsamına giren kripto şirketlerin sayısı giderek artıyor. Victory Securities adlı şirket Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'ndan hem alım satım hem de danışmanlık hizmetleri sunmak üzere lisans aldı ve bu tür bir lisansa sahip olan ilk şirket oldu. Yatırım Birliği ise sektörde verimliliği ve şeffaflığı daha da artırabilmek adına blokzincir teknolojisinin tokenizasyon yoluyla varlık yönetimine entegre edilmesi konusunda öncülük ettiğini duyurdu.

Hibya Haber Ajansı