Bugün Çarşı pazarı gezdik gördük ki millet perişan hiç kimsenin geleceğe güveni kalmamış.
Yargı, eğitim, sağlık, ekonomi , yoksulluk, fakirlik, siftahsızlık , işsizlik... Hangi alana el atsan elinde kalan bir ucube sistem halkı perişan etmiş.
Ülke sanki yıkıma uğramış ekonomi dipte, halk geçim sıkıntısı ve işsizlik altın da inliyor her gün her saat her şeye zam geliyor.
Bu tablonun tek sorumlusu 21 yıldır tek başına ülkeyi yöneten iktidar.
Fakat her gün Sanki ülkeyi Millet İttifakı yönetiyormuş gibi 6'lı masaya çatıyorlar.
Halk iyice bunalmış çıkmaz sokakta patinaj yaparken ve çıkış için bir yol ararken , bir ışık ararken, öfkesine ve çaresizliğine çare ararken Chp, dp, iyi parti, deva partisi, gelecek partisi, saadet partisi 6 parti bu kötü gidişe dur demek için kendi siyasi görüşlerini , kişisel görüşlerini, partisel hesaplarını 
geri plana atmış ülkenin ve milletin menfaatini öne almış ; yeniden laik demokratik parlamenter sisteme dönüş ve Avrupa Birliği ülkeleri gibi çağdaş bir sistem için söz ve yol birliği etmiş.
Bu tek adam rejimine göre 50+ 1 ' den başka hiç bir çıkış yolu yokken 6'lı masa bir araya gelmiş ve tek adam rejimine alternatif olmuş milletin Avukat ' ı olan ve millet adına iktidarı denetleme yetkisi alan aynı zamanda iktidarın müfettişi olan bazı muhalefet partileri ne yazık ki muhalefette muhalefet ediyor ve millet ittifakı 6' lı masaya çatarak milletin gözünde ve gönlünde düşürerek itibarsız hale getirerek akp' nın ekmeğine yağ sürüyor ve akp' nın ülkeyi tam bitirmeye zemin hazırlıyorlar.
Bugün Çarşı pazarı gezerken şunu net gördük artık millet her şeyin farkında ve özelikle de şunu gördük ki millet ' miş ' gibi muhalefet yapan bazı partilere çok tepkili bunlar neden hala millet ittifakını desteklemiyor ' küçük olsun benim olsun'  derdinde ler diyorlar.
Eğer bu partiler aklını başına almaz millet ittifakını desteklemezlerserse o zaman bu bizim başımıza gelenlerin ve getirenlerin sorumlusu akp olmaz onları sorumlu tutar ve sandıkta gerekli dersleri önce onlara veririz diyorlar.
 Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı