CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın’ın yazılı açıklamasına atfen yapılan haberlerde yer alan 12/12/2013 tarihli ve 32397 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararına ilişkin iddialara cevap verilmesinin ve kamuoyunun aydınlatılmasının gerekliliğinin hasıl olduğu belirtilen açıklamada mezkur kararın insansız hava araçları ve akıllı sistemler üreticisi Baykar A.Ş.’ye (BAYKAR) yönelik yeni veya ilave bir devlet desteği unsuru içermediği bildirildi.

Kararın Baykar’ın gerçekleştirmekte olduğu yatırıma ilişkin yatırım yerinin İstanbul iliyken “İstanbul, Edirne ve Tekirdağ illeriyle Baykar A.Ş. Özel Endüstri Bölgesi ve ilave alanları” olarak değiştirilmesinden ibaret olduğu aktarılan açıklamada “Bakanlığımız, Türkiye sanayisinin gelişimi, yatırımın, istihdamın, üretimin ve ihracatın desteklenmesi amacıyla, şeffaflık ve tarafsızlık ilkesiyle yatırım teşvik uygulamaları gerçekleştirmektedir. 2012 yılından bu yana uygulanan yatırım teşvik sistemi kapsamında 86 bin 897 yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir.” denildi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile BAYKAR'ın proje bazlı devlet yardımlarından yararlandırılması uygun görüldüğü, ancak şirketin bugüne kadar bu desteklerin hiçbirinden faydalanmadığı belirtildi.

Hibya Haber Ajansı