Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirdiği toplantıda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 2023 yılı dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 237’ye ulaştığını bildirdi.

Aktürk, Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 717 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, “Değişik çaplarda toplam bin 887 silah ve 792 bin 545 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 849 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.” dedi.

Hudutlarda 118 şahıs yakalandı

Hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 118 şahsın yakalandığını, 2 bin 113 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini dile getiren Aktürk, “Böylece 2023 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 13 bin 758’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 209 bin 402 olmuştur.” diye konuştu.

Mini Akıllı Mühimmat’ın, MİLKAR’ın VE Hisar-O’nun kabul testleri tamamlandı

Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca çeşitli miktarlarda “Mini Akıllı Mühimmat”, “Elektronik Taarruz Sistemi MİLKAR” ve “Hisar-O Füzesi”nin muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığına dikkati çekerek, şu ifadeyi kullandı

“Sayın Bakanımız, 3 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen yerli ve milli savunma sanayimizin ulaştığı seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’na katılım sağlamıştır.”

Hibya Haber Ajansı