Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Kar Fırtınaları” projesi kapsamında geleceğin milli kayakçıları Erciyes Kayak Merkezi’nde yetişiyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek gençleri spor ve kültür sanatla buluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise Kayseri’nin bir değeri olan Erciyes’te çocukları kayak ile tanıştırmak ve kayak yapmaya alıştırmak için bu projeyi ortaklaşa hayata geçirdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı da Kayseri’de Vali Gökmen Çiçek himayelerinde gerçekleştirilen projede yaklaşık bin 500 öğrenciyi kayak yeteneğine uygun olup olmadığı yönünde taramalardan geçirerek öğrencileri, proje ile altyapı, olimpik ve Sporcu Eğitim Merkezleri sporcusu olarak yetiştireceklerini ifade etti.

Açılış töreni sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Erciyes’teyiz, pırıl pırıl, cıvıl cıvıl. Kayseri’mizin hem turizm hem de spor açısından amiral gemisidir. Burada görüldüğü gibi her yaş grubuna hitap eden, bereketli bir ortamda hizmetlerimizi veriyoruz.” dedi.

Büyükkılıç, tüm kayak severleri Erciyes Kayak Merkezi’ne davet ederek, “Aynı zamanda dört mevsime yayma mantığı içerisinde hem Yüksek İrtifa Merkezi’ni hem de sıcak suyu hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.

Protokol, program kapsamında, daha önce Kar Fırtınaları projesine katılmış sporcuların zirve inişini izledi.

Bu proje ile kent genelinde öncelik dezavantajlı okullar olmak üzere öğrenciler Erciyes’te kayak branşı ile tanıştırılıp, yetenekli olanlar performans gruplarına dahil ediliyor.

 

Hibya Haber Ajansı