Altun'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde Kıbrıs gerçeklerini ulusal ve uluslararası kamuoyuna anlatmak için biz bu sergimizle birlikte birçok etkinliği bu yıl hayata geçireceğiz.

Sergimizde bir yandan tarihsel bir kronolojiyle gerçekten Kıbrıs tarihinde Türklerin ne kadar güçlü bir etkisinin olduğu açık v e net bir şekilde görülebilir.

Aynı şekilde 20. yüzyılda uluslararası güçlerin etkisiyle nasıl Türklere zulüm edildiği ve bu anlamda bir orada gerçekten Türklük karşıtı bir statüko oluşturulmaya çalışıldığı görülebilir. Türkiye’nin katkısıyla ve Kıbrıs türkünün verdiği mücadeleyle izin verilmemiştir.

Gerçek Türkülüğün merkezinde olduğu Kıbrıs’ı biz burada anlatıyoruz. Biz ne olursa olsun tarihimizde yaşanan acı gerçekleri unutmamalıyız. Unutulan soykırım tekrarlanır. Bizde dışlanma çabalarını unutmuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçekten bugün itibariyle uluslararası alanda diyaloğu ve diplomasiyi esas alan yaklaşımla Kıbrıs Türkü’nün davasını savunmaya devam etmekte. İki devletli çözüm perspektifini uluslararası alanda daha güçlü savunmaktadır."

Hibya Haber Ajansı